Kalendář

Leden 2024
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 10Led

    ve 12:57 hodin středoevropského času
    na 20°45´ Kozoroha

    Tomuto stupni zvěrokruhu odpovídá sabiánský symbol „Štafetový běh“ s podvysvětlením „Význam soutěže ve vyvíjejícím se skupinovém vědomí“.
    Klíčové heslo: VZÁJEMNÁ DYNAMICKÁ SOUHRA

    V Mayském orákulu je dnešním symbolem Etz´nab (čteno ets nab) – bezčasovost, iluze, setkání se stínem, integrace paradoxu.

    Už na první pohled je zajímavé datum se samými jedničkami, dávajícími v součtu 3, karta Císařovna. Rok se sčítá na osmičku, Spravedlnost a dohromady tedy celkem vychází suma sumárum opět 11, karta Síla ( = 1+1+1+2+0+2+4). Číslo 11 je dosti výjimečné, jak výskytem, tak svým charakterem z jiného prostoru.

    Podobný je možné dát souhrnný význam dnešní lunární fáze, první v tomto roce, novoluní jako nový start s platností do dalšího novu 9.února.

    Dvojice hlavních aktérů Slunce a Luna stojí na stejné pozici v Kozorohu, odkud se oba začnou pohybovat dál, až se za necelé čtyři týdny znovu setkají v novoluní ve Vodnáři, jemuž vládne Uran. Oba dva jsou v těchto dnech s Uranem velmi zadobře, cítí se v jeho přítomnosti zdravě sebevědomě, s odvahou chopit se iniciativy, realizovat svoje „nerealizovatelné“ nápady, využít svůj dosud neprobuzený talent.

    Nadcházející měsíc je možností k započetí nových projektů, nejlépe do úplňku 25.ledna. Do té doby je také Uran retrográdní (do 27.1.), takže zatím to bude ještě ve fázi přípravy, v osvobození se od společenských direktiv, co je možné a co je absolutně vyloučeno. Právě z druhého šuplíku si svoje nápady vytáhneme a jak naskočí zelená, vyhrneme si rukávy a pustíme se do díla.

    Horoskop dnešního dne má tvar draka, letícího nahoře na obloze. Drak je jinový, vyčká si na situaci, kdy bude moci bez potíží roztáhnout křídla a vzlétnout s novým dílem, nedočkavě čekající na svoji šanci.

    Ještě nelze opomenout důležitou informaci o Plutovi a jeho přestupu z Kozoroha do Vodnáře. 20.ledna odpoledne, ještě na samém konci Kozoroha se Pluto setká v konjunkci se Sluncem které se ještě téhož dne přestěhuje do Vodnáře. V noci poté se za ním přehoupne do Vodnáře i Pluto a tam setrvá do roku 2043. Kromě kraťoučké rozlučky s Kozorohem, kterou si naplánoval od 1.září do 20.listopadu. A od tohoto data se konečně začne zabydlovat v novém Vodnářském teritoriu. Možná si vybaví v paměti dobu, kdy tam strávil své poslední roky 1777 – 1778.

    Poslední odstavec je trochu na hlavu, určen jen pro trpělivé zvědavce a nedočkavé zvídavce, kteří touží po hlubším poznání vesmírných dějů.

    Příště se sejdeme 25.ledna v úplňku ve znamení Lva.
    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 22:23

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.