Kalendář

Prosinec 2023
Po Út St Čt So Ne
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 27Pro

    v 01:33 hodin středoevropského času,

    na 4°59´ Raka

    Tomuto stupni Raka přísluší sabiánský symbol „Na železničním přejezdu je auto zničeno srážkou s vlakem“, s podrobnějším vysvětlením „Tragické následky, pokud se vůle jedince vzepře vůči kolektivní vůli společnosti“.
    Klíčové heslo: KARMICKÁ NÁPRAVA

    V Mayském orákulu je dnešním symbolem AKBAL – cesta do vlastního nitra, zkoumání snů, intuice, tajemství a klid.

    Dnes je úplněk, poslední vrcholná lunární fáze v letošním roce s Lunou v Raku a se Sluncem v protilehlém Kozorohu. Další úplněk bude až 25.ledna 2024, předtím 11.ledna novoluní v Kozorohu.

    Vodní téma se s Lunou ve vodním znamení Raka nabízí. Úplněk je v kvadratuře pevně přitažen Salaciou na začátku znamení Berana, asteroidem, jenž dostal jméno podle římské bohyně Salacii, manželky vládce moří a oceánů Neptuna. Ona pečuje o místa a krajinu, kterou je protékána voda z horských pramenů, nebo v minerálních vodách. S Lunou v Raku si je Salacia velmi blízká.
    Manželský pár se stará o vodní hospodářství planety Země.

    Neptun je v současné době zaměřen na roztříštění pozornosti Merkura do 2.ledna 2024 stále ještě retrográdního. To, že si vylijete horký nápoj na klávesnici není nic proti tomu, když se přes místní komunikaci vyleje potůček přes zahrádku vesnického domku nebo když přes sjezdovku roztají ledové pláty a zamokří celé území.

    K Merkurovi retrográdnímu ve Střelci se tentokrát bohužel připojil i Mars. Dvojka k pohledání, vzájemně se podněcují a popichují k přestřelené akci, ať slovně (no tohle jsem mu všechno měl včera říct a to by teprve koukal!) nebo i doslova. Naštěstí Mars v den přechodu ze Střelce do Kozoroha (4.1.) opouští Merkura a zanechává ho ve Střelci svému osudu.

    Pokud nežijeme v klamu a iluzích, má Neptun sám o sobě skvělé prostředky na cestu dál, udržuje nás v naději, že se za všech okolností najde způsob, jak se svým životem naložit tak, abychom žili spokojeně. Neztrácet naději a víru v život, i když jde občas do tuhého.

    Příště se sejdeme doufám ještě na samém konci roku 23 a začátku 24.

    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 20:46

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.