Kalendář

Prosinec 2023
Po Út St Čt So Ne
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 12Pro

    v 00:32 hodin středoevropského času
    na 20°41´ Střelce

    Tomuto stupni zvěrokruhu odpovídá sabiánský symbol „Dítě a pes ve vypůjčených brýlích“ s podvysvětlením „Použití představivosti a předstírání při předjímání vyšších vývojových stupňů“.
    Klíčové heslo: UČENÍ SE NAPODOBOVÁNÍM

    V Mayském orákulu je dnešním symbolem LAMAT – harmonie, láska bez hranic, jasná perspektiva, brána do páté dimenze.

    Začátek nového lunárního cyklu ve Střelci má velmi odlišný výraz od posledního úplňku se Sluncem ve Střelci a Lunou v Blížencích. Tehdy hrál prim ukázněný, vážený, ambiciózní Saturn, zatímco dnes drží dirigentskou taktovku Neptun, vnášející do atmosféry rozpouštění nejen sněhové pokrývky. Neptun v nás probouzí nostalgické vzpomínky, obraz západu slunce nad mořskou hladinou, pohled z horských hřebenů, vysněné idylické dětství.

    Vůbec všechno se může zdát být víc jako sen než realita, v novém světě si každý ujíždí na svém mobilu, na úletech všeho druhu, i to je v kompetenci Neptuna. Svět iluzí a deziluzí, reklamy a reality, snu a probuzení, opojení a zklamání. Nakonec i smrti a vzkříšení.

    Pro dnešní děti je nemyslitelný svět bez počítačů, mobilů, atd. Pokud chceme utíkat pryč ze skutečného světa, existuje na to celá řada nástrojů a prostředků. Touto volbou se však připravíme o možnost podívat se dál, do jiných vrstev poznání, do hlubin, kam se člověku moc nechce. Ale právě to je další Neptunova nabídka a příležitost.

    Není třeba žít v obluzení nesplnitelného ideálu, stačí důvěřovat svým pocitům, řídit se jimi a svou intuicí. S Neptunem nejde nic podle naplněného diáře na dlouho dopředu, termíny se mění, tak, jak se mění lidé.

    Budete-li unaveni Saturnovými nároky, schovejte se do Neptunovy náruče a usínejte se vzpomínkami na chvíle, kdy vám bylo krásně a bez starostí o to, co bude a jak to bude.

    K životu tady stále potřebujeme oba dva, jak Saturna, tak Neptuna, někdy víc praktičnosti, jindy odlehčenosti. Pokusme se vzít od každého jeho část, jeho nabídku a nezavrhnout ani jednoho z nich.

    Do roku 2025 máme ještě čas si to procvičovat. Tehdy se oba dva spojí a vstoupí do znamení Berana, což bude velký dějinný přelom. V Beranu se naposledy setkali před 323 lety, ale jinak se potkávají každých 36 let, ačkoli v jiném znamení. To bylo naposledy v Kozorohu v roce 1989.

    Příště se setkáme v toužebně očekávaném zimním slunovratu 22.prosince. Tím dnem se k nám Slunce začne zase pomalu otáčet.

    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 23:16

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.