Kalendář

Listopad 2023
Po Út St Čt So Ne
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 26Lis

    v 10:16 hod. středoevropského času
    na 04°52´ Blíženců

    Tomuto stupni Blíženců přísluší sabiánský symbol „Revoluční časopis si žádá akci“, s podrobnějším vysvětlením „Explozivní sklony potlačovaných citů a hluboce zakořeněných emocí“.
    Klíčové heslo: DOSÁHNOUT ZA HRANICI USTÁLENÉ FORMY

    V Mayském orákulu je dnes v kalendáři BEN – cestovatel prostoročasem, andělský posel, odvaha, nové směry.

    Dnešní vrcholná fáze úplňku, nazývaného mrazivý, je příznačná pro vypjaté spoje v pohyblivých znameních (Blíženci – Panna – Střelec – Ryby). Aktuálně se toto soukolí uvedlo v činnost už s přechodem Slunce do znamení Střelce 22.11. a hned den poté v nárocích na Slunce v kvadratuře se Saturnem.

    Nutno předeslat, že tato situace zobrazuje celkovou atmosféru, v jejímž ovzduší prožívá svoji realitu každý z nás více méně do novoluní 12.12.

    Jako kdyby se člověk podíval nahoru a odečítal tíseň shůry. Jen se opět a opakovaně mýlíme v očekávání něčeho zvenčí, zatímco úklidovou četu si musíme pozvat k sobě domů, vyčistit si svoje nejhlubší kouty, oprášit zrcadla a podívat se na svůj čistý obraz. Teprve potom se bude moci obloha rozjasnit a my si v klidu řekneme – Ano, opravdu, je to tak, jak dole, tak nahoře.

    Speciálním váženým hostujícím členem dnešního divadelního představení je asteroid Ceres, momentálně zapletená do hry Saturna se Sluncem. Ceres, bohyně výživy stála těsně na konci Štíra po boku Slunci ve Štíru, aby pak spolu překročili hranice do Střelce a dnes se spolu octli pod tlakem Saturna.

    Oba dva, jak Slunce ve Střelci, tak i úplňková Luna v Blížencích, běžně pověstní svou hravostí a touhou poznávat se cítí pod vlivem Saturna poněkud stísněně. Saturn není zrovna šprýmařem a bavičem společnosti, více ho zaměstnávají povinnosti a spousta úkolů, které si setrvale na sebe vymýšlí, ve snaze dosáhnout té nejvyšší kvality odvedené práce. Svými ambicemi dokáže lidem vytvořit neveselý, šedý pohled na život, s věčnými pochybami o sobě sama navrch.

    Ceres přijala svoji hostující roli s příležitostí podívat se na to, jaké pocity jsme schopni strávit, jakou duševní, niternou výživu dokážeme spolykat, abychom dostáli Saturnovým nárokům, jinými slovy nárokům, jež klademe sami na sebe. Co nám chutná a co nás otravuje, čím se necháváme přes všechny obrazovky loadovat = ládovat a co dobrého k jídlu si pro sebe vybíráme, abychom jeli na pozitivní energetický pohon.

    Již zítra se v kratším angažmá vmísí do hereckého souboru Lilith v Panně. Právě ona je schopna uvést věci na pravou míru, protože její pozice v Panně nepotvrzuje Saturnovy nároky, ba naopak.

    Lilith má v plánu si doma uklidit absolutně po svém, aniž by bylo komukoli dovoleno učinit jen v náznaku pokusy o cizí systém ve skříních a v celé její domácnosti. Pokud se jedná o výživu, jak vnitřní, tak hmotnou, nestravitelné kousky vyplivne, protože se nenechá jen tak něčím otrávit. Tvořivost je v Panně jejím obrovským zdrojem, kam se uchyluje v těžších okamžicích.

    Příště se setkáme 12.prosince v novoluní ještě ve Střelci, a pak už přijde 22.12. se vstupem do Kozoroha zimní slunovrat.

    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 19:10

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.