Kalendář

Říjen 2023
Po Út St Čt So Ne
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 27Říj

    ve 22:24 hodin, letos naposledy letního času,

    na 5°10´ Býka

    Tomuto stupni Býka přísluší sabiánský symbol „Visutý most nad hlubokou soutěskou“, s podrobnějším vysvětlením „Zápas o vyčleňování pomocí spolupráce ve skupině“.
    Klíčové heslo: SCHOPNOST PŘEKONÁVAT PŘEKÁŽKY

    V Mayském orákulu je dnešním symbolem AKBAL – cesta do vlastního nitra, zkoumání snů, intuice, tajemství a klid.

    V úplňku v Býku dnes proběhne částečné zatmění Luny. Tak se to patří a sluší vždy – pokud nastane zatmění Luny, bude to vždy za úplňku a pokud dojde k zatmění Slunce, bude to vždy v novoluní. Více najdete v posledním článku z 14.října, kdy došlo k novoluní a s tím i k zatmění Slunce.

    Kromě toho, že budeme moci sledovat na obloze zatmění, uvidíme také nádherně zářící planetu Jupiter, jelikož Země se ocitne přesně mezi Sluncem a Jupiterem. Už v těchto dnech můžeme na východě po západu Slunce až do 3.listopadu tuto jasně svítící planetu spatřit.

    Dnešní zatmění začne v 21:34, maxima dojde v 22:15 a skončí ve 22:53.

    Jeho symbolika je stejná jako u předešlého zatmění Slunce 14.10.23, jelikož oba dva jevy patří do stejné rodiny Sarosova cyklu 7S:
    Nesmírná moc, síla, hněv Marta s Plutem. Člověk, jehož se toto zatmění dotýká v horoskopu si uvědomí, že buď se obrovské, dlouho odkládané problémy projasňují, čistí, nebo se nevyřízené, neskončené potenciální krize budou v životě člověka (národa) nečekaně, rychle projevovat. V každém případě se věci rozjíždějí velkou rychlostí.

    Působení zatmění Luny se počítá půl roku. Vy, kdo máte dnešní datum narození, nebo kolem 25.dubna, 28.července nebo 25.ledna se možná během následujícího půl roku setkáte s tématy, která vám dnešní zatmění předkládá.

    Jelikož má dnes 105.narozeniny Československá republika, dotýká se tato událost nás všech, kdo jsme tady doma, evidovaní svým rodným listem, číslem.

    Zatmění se opakují zpravidla v 19i letých cyklech, poslední lunární zatmění bylo v naší ČSR zaznamenané 28.10.2004, Najděme si, k jakým událostem došlo patnáct let po „sametu“. Na zlatokopy zbyly už jen drobné výškrabky, postupně jsme přešli k „novému kapitalizmu“, možná s nelidskou tváří, pokud vůbec s nějakou. Podívejte se sami, co zajímavého objevíte v naší nejmladší historii, devět let po rozdělení ČSR 1.ledna 1993.

    V horoskopu dnešního dne je výjimečně zajímavá absolutní absence obou dvou jangových živlů – ohně a vzduchu. Takže přijímající, očekávající jin je v naprosté převaze.

    V horoskopu se rýsuje nebývalá souhra mezi velikány – Plutem, Neptunem a Uranem, která zatím ještě probíhá v jinovém nastavení – Pluto v Kozorohu, Neptun v Rybách, Uran v Býku. Celý tento významově obrovský, v aspektech malý trojúhelníček harmonie se připravuje na přestup do jangové energie. K tomu dojde počínaje rokem 2025. Tehdy bude Pluto již jako první z nich v jangovém Vodnáři, k němu se připojí Neptun v Beranu a Uran v Blížencích. Zpočátku i Saturn v Beranu.

    Jin přemýšlí o tom, jak zabezpečit sebe a své blízké pro případ změny, nejistoty, jak si jako preppeři udělat zásoby, co by, kdyby, apod. Každopádně jin řeší něco teprve až k situaci dojde, pak improvizuje jako Robinson a utíká zachránit dítě, které někde volá o pomoc. Zcela jiný přístup má jang, který se do všeho hrne hned, bez rozmýšlení, hlavně je přece třeba Něco udělat okamžitě! Může být zbrklý, netrpělivý, neústupný, prostě bojovník s praporem nad hlavou.

    Vyberte si sami, která energie z těchto dvou je vám bližší, v které se cítíte být víc sami sebou, protože obě jsou takové, jaké jsou. Každý v sobě máme obě dvě a ta, která je v pozadí se projeví až teprve v situaci, kdy je vyzvána, že je řada na ní. Proto se není potřeba srovnávat, jak to má ten či onen, protože každý z nás je jedinečný a na naší planetě jediný.

    Příště se sejdeme 13.listopadu, v novoluní ve Štíru.

    Nezapomeňte si v neděli přetočit hodiny o hodinu zpátky, místo 10 ráno bude teprve 9!

    Mějte se krásně barevně.
    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 17:56

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.