Kalendář

Září 2023
Po Út St Čt So Ne
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 29Zář

    v 11:58 hodin letního času,

    na 6°01´ Berana

    Tomuto stupni Berana přísluší sabiánský symbol „Člověku se daří vyjadřovat se současně na dvou úrovních“, s podvysvětlením „První skutečné setkání s dvojí povahou člověka a s možnostmi, které tato povaha v sobě má“.
    Klíčová věta: SCHOPNOST ŽÍT DVA ODDĚLENÉ ŽIVOTY

    V Mayském orákulu je symbolem Ix (čteno Íš) – šaman, jaguár, zasvěcení, vědění srdce, integrita.

    Zářijový úplněk se nazývá úplňkem sklizně a je to poslední letošní Super Úplněk. Tehdy se Luna ocitá natolik blízko naší planetě, že se nám může jevit ještě větší než jindy.

    Absolvovali jsme téměř jeden týden v podzimní sezóně, zatím ještě v krásném počasí. Slunce je již od data podzimní rovnodennosti 23.9. ve Vahách a proti němu stojí v úplňku v Beranu Super Luna.
    Úplněk jako vrcholná fáze Luny, která od dnešního dne bude zase postupně klesat až k novoluní 14.října, k novému začátku, a tak to běží spolehlivě stále dál.

    Klíčová věta sabiánského symbolu jako kdyby chtěla připomenout houpačkové téma podzimní rovnodennosti.

    Eris – bohyně sváru (s asociací na název aktualizovaného covidu) na sebe v dnešním horoskopu přitahuje značnou pozornost. Nutno podotknout, že její původní jméno bylo Xena, její Měsíc je pojmenován Dysnomia podle řecké bohyně anarchie.

    Eris nepozvána na svatbu Bohů utrpěĺa hluboké trauma nepřijetí a nehodlala se s tím smířit, a tak plna zášti vhodila mezi přítomné božské celebrity jablko sváru s nápisem „té nejkrásnější“.

    V těchto dnech se Eris v Beranu objevuje v konjunkci, v těsném spojení se severním lunárním uzlem, dračí hlavou, ukazatelem naší cesty tady a teď na této planetě.

    Eris si letos patrně připravuje půdu pro pozdější setkání s Chirónem, zraněným léčitelem a učitelem v roce 2025 – 2026. Nicméně například s Lunou se potkává během každého kalendářního měsíce, protože Luna proletí zvěrokruhem během 29,5 dne.

    Eris znovu a znovu zkouší strefit se přesně do našeho nejbolestivějšího místa, ať fyzicky, nebo psychicky – dvojí povaha člověka, která je ve výsledku psychosoma jedinečná. Eris se zatím orientuje v terénu, pátrá, kde by si svůj pohár hořkosti, jehož obsah se proměnil do zášti, v přetékající hojnosti naplnila.

    Přímo proti Eris v Beranu se severním lunárním uzlem stojí Mars v konjunkci s jižním uzlem ve Vahách. Jižní uzel (dračí ocas) je místo, odkud jsme vzešli, když jsme ještě neuměli vzít do rukou martovskou zbraň, kdy naší jedinou zbraní byl křik jako jediný komunikační prostředek. K tomu zapomenuté zkušenosti z minula, s naším základním otiskem, jenž nikam nezmizel.

    Mars ve Vahách není žádný extrémně vycvičený bojovník, spíš soudní smírčí.
    Nechme se tedy překvapit, jak se tato výjimečná konstelace rozuzlí a projeví zvenčí. Za zamčenými dveřmi u nás doma se mohou odehrávat dramata srdceryvná i úsměvné komedie, podle scénáře autorské dvojice Eris+Mars.

    Nebudu vás dál rozptylovat zahrnutím asteroidů Ceres, Pallas, Juno a Vesta do dnešní kosmické hry. Eris je už tak velké sousto. V její mlze pochyb si znovu a znovu ohledáváme a objevujeme, kdo jsme a jaký ukazatel cesty je pro nás tou zelenou značkou.

    Pro ty z vás, kdo potřebujete návod, co s tímto předloženým tématem. Není možné reagovat z božské úrovně Eris, byť by se jednalo o místní pozemskou celebritu. Když vám někdo odhalí vaše skryté zranění, prozkoumejte ho a uzdravte. Samo od sebe ani pomstou se neuzdraví.

    Přiložte na to místo papírek s nápisem „Přijímám se“, alespoň v představě. Popíjejte vodu, pod niž položíte papírek s nápisem „Láska, krása, naděje“. Viz Masaru Emoto a jeho úžasné fotografie obrazců vody.

    Příště se sejdeme 14.října nejen v novoluní ve Vahách, ale zároveň i v zatmění Slunce.

    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 10:35

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.