Kalendář

Srpen 2021
Po Út St Čt So Ne
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 08Srp

    v 15:50 hodin letního času
    na 16°15´ Lva

    Tomuto stupni Lva přísluší sabiánský symbol „Kostelní sbor zpívá nábožné písně“, s podrobnějším vysvětlením „Pocit sounáležitosti, spojující muže a ženy v jejich zasvěcení společnému ideálu“.
    Klíčové heslo: VZÁJEMNOST

    V Mayském orákulu je dnešním symbolem EB – roh hojnosti, kalich, sklizeň, svobodná vůle a moudrost.

    Dnes se hlavní dvojice Slunce s Lunou drží za ruce téměř v polovině znamení Lva, kde rezonuje současná kvadratura Saturn Uran, ve Lvím prostoru pro bezprostřední radost, dětský smích, hravost, podnikavost. Poslední dobou, pod vlivem okolností této doby, vyplňuje místo lásky a laskavosti často životní prostor strach a neúcta jak vůči sobě, tak k ostatním.

    Podle předchůdce kvantových fyziků, Waltera Russella, je celý náš prostor částicový ( prohlásil již Isaac Newton), vyplněný světelnými jednotkami, základními stavebními bloky veškeré hmoty. S tím souvisí Russellův Zákon uzavřených potenciálů.

    W.Russell se narodil v roce, kdy bylo Nikolovi Teslovi 15 let. Russell – 19.5.1871, Tesla – 10.7.1856. Na rozdíl od Tesly se o jeho existenci příliš nehovoří, nicméně o to zajímavější je jeho dílo, dnes dohledatelné.

    Narazila jsem na jeho tvorbu v čase, kdy jsem se zabývala myšlenkou o prostoru, jakým způsobem dnes vyplňujeme svůj prostor. Souvisí to s tématem tohoto roku – kvadratura Saturna ve Vodnáři s Uranem v Býku.

    Prakticky si oba pánové testují opačné prostředí, než jaké je pro ně přirozené. Saturn je ve Vodnáři, jemuž Uran vládne a kde se cítí doma. Uran je v Býku, zemském znamení, k němuž má blízko zase Saturn.

    Navíc se blížíme k datu 20.srpna, kdy Uran jako poslední z pomalých planet přejde do retrogradity. K návratu a změně směru pohybu do přímého u pomalých planet dojde až během října. Do té doby máme příležitost věnovat se zaměření na to, jak se cítíme uvnitř, v nitru.

    Představme si krychli a kouli, kde vzájemnost obou objektů je principem rovnováhy, přitom koule je obsažena v krychli. Dělí se o společný prostor, kde dochází jak ke kompresi, tak i k expanzi a oba tyto jevy tvoří společný rytmus a frekvenci. Je to vzájemná harmonická výměna mezi opačnými kvalitami, pomocí níž se vytváří výsledná stabilita.

    Po mnoha staletích jsme v této etapě vývoje jako lidstvo vystaveni příležitosti přijmout i jinou hodnotu, než jen materiální, vyplnit svoji krychli koulí s novým obsahem, který překračuje přirozeně hranice krychle, aniž by byl porušen vesmírný řád, jelikož se právě na něj váže a spojuje se s ním.

    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 20:20

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.