Kalendář

Červen 2020
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 20Čvn

    20. června letní slunovrat
    ve 23:45 hodin letního času, na 0° Raka

    Mayský symbol pro ten den je Etznab (čteno ets nab) – bezčasovost, iluze, setkání se stínem, integrace paradoxu.

    Za 9 hodin poté dochází k novu a zároveň k zatmění Slunce:

    21.června nov + částečné zatmění Slunce
    v 8:41 letního času, na 0°22´ Raka

    Mayský symbol pro ten den je Cauac (čteno kauak) – bouře, oheň, déšť, aktivace pro přechod na vyšší úroveň.

    Obě dvě události se odehrávají na samém vstupu Slunce do znamení Raka, proto jim přísluší totožný sabiánský symbol „Námořníci na širém moři stahují vlajku a vztyčují novou“. S dalším vysvětlením „Radikální změna závazku, vyjádřená symbolickým činem – bod, z nějž není návratu.“
    Klíčové slovo: REORIENTACE

    Podobná situace probíhala před 19 lety (tak dlouho trvá Sárosův cyklus zatmění) a bude tomu tak i za dalších 19 let – 21.června 2039. Před 19 lety, 21.června 2001 došlo k úplnému zatmění Slunce 4,5 hodiny poté, co došlo k letnímu slunovratu, ke vstupu Slunce do znamení Raka, nejdelšího dne a nejkratší noci v roce, alespoň na naší severní polokouli.

    Oslavy otevření nové sezóny se konaly sice už včera, ale slunovrat se přesně odehraje až teprve dnes těsně před půlnocí. Oslavujeme bujný růst, odehrávající se v přírodě, sklizeň plodů, naplňování osobních záměrů a zároveň se začínáme chystat na postupné krácení denního světla.

    Téma této řady zatmění souzní s děním nahoře ve vztazích mezi planetami. Za současných podmínek skutečně vnímáme obsahy této řady – určitá omezení, vymezení, podmínečnost, oddělenost, události, jež brzdí vývoj kupředu. Člověk má sklon mylně vyhodnocovat situaci a může se unáhlit v překotném řešení, které ho zavede jinam, než by chtěl. Proto i zde platí zlaté pravidlo pro průběh zatmění – nepodnikat předčasné kroky, naopak si udržet určitý odstup, aniž by se člověk nechal zahltit emocemi. Pod tlakem se můžeme cítit více než jindy za čtvrt, půl roku, třičtvrtě roku a jeden rok od dnešního data.

    To se týká těch z vás, kdo máte datum narození kolem dnešního dne a ostatních, kteří jste se narodili kolem počátků nové sezóny – 22.9., 21.12., 20.3.

    Na dokonalou animaci dnešní události se můžete podívat zde.

    Pocity tlaku a napětí můžeme zažívat všichni bez výjimky, každá skupina z jiných důvodů, ale žádná bezdúvodně. Základní znamení jinak než pevná a jinak než proměnlivá, každá s jiným zadáním, avšak se společným výstupním bodem, podle dnešního dokonale vypovídajícího sabiánského symbolu – nutnosti radikální změny.

    Řada planet je stále v retrográdním pohybu – skupina Jupiter, Saturn, Pluto, ale také do 25.6. ještě Venuše a od 18.6. Merkur. Jedná se tím pádem o změnu ve vnitřním nastavení více než o radikální činy. Touha jednat hned teď je však zdůrazněna fosforeskujícím zvýrazňovačem na symbolu Lilith a Cheiróna ve znamení Berana – jediných ohnivých bodů.

    Každý vnímáme jak tlak zvenčí, z nebeské báně, tak přetlak v nitru. Při zastíněném Slunci (mysl) se doslova nabízí naslouchat svému vnitřnímu hlasu, své intuici i instinktům. Jedna část říká vyčkat, druhá jednat. Není jednoduché ustát si v sobě takové napětí, ale nezbývá než se učit naslouchat opravdu hlasu, který přichází z nitra. Že by toto byla ona Reorientace ze sabiánského symbolu?

    Příště navazujeme ve stejné řadě zatmění zatměním Luny v Kozorohu 5. července.
    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 20:29

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.