Kalendář

Září 2013
Po Út St Čt So Ne
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 05Zář

    ve 13:36 hodin letního času, na 13°05´ Panny

    Tomuto stupni Panny přísluší sabiánský symbol „Aristokratická rodová linie, zobrazená jako strom“, s podvysvětlením „Hluboká vázanost individuálního charakteru na rodové kořeny.“
    Klíčové slovo: aktivní síla kořenů

    V Mayském orákulu je dnešním symbolem Etz´nab (čteno ets nab) – bezčasovost, iluze, setkání se stínem, integrace paradoxu.

    Dnešní novoluní vyzdvihuje smysl Panenského znamení – služba, zajišťování dokonalého servisu, kde všechno musí být do posledního detailu připraveno, aniž by ona manažerka měla nějaké osobní ambice. Postarat se o běh celodenního kolotoče, stát v roli řídícího centra běžného rodinného provozu, současně zařídit všechno, na co ostatním nezbývá kapacita. To všechno Panny nebo osobní planety v 6. domě umí, jsou schopny vynalézt fungující systém pro cokoli, aniž by jejich pracovní stůl vykazoval známky pravoúhlého pořádku. Nejde o úzkostlivou hygienu, ale o čistotu a jasnost pořadí důležitosti k tomu, aby systém mohl spolehlivě a pokud možno dokonale fungovat.

    Panny často zapomínají na své potřeby a jsou schopny jít až za krajní meze, kdy nakonec přichází ke slovu tělo. Proto se k tomuto znamení váže i oblast zdraví a péče o ně. Někteří astrologové považují toto znamení za domovské místo Chiróna, zraněného léčitele, v němž můžeme nalézt své primární zranění z raného věku, jehož nevyléčenou stopu si s sebou neseme mnohdy až do dospělosti, a někdy s ním dokonce odcházíme na druhý břeh.

    Právě toto téma je dnes tím nejsilnějším, jelikož Slunce s Lunou v novu nerozlučně spojeni dnes stojí přímo proti Chirónovi, jakoby v jeho pohledu četli, co se kdysi kdesi v minulosti tak znepokojujícího přihodilo, co člověku nedá spát nebo co se mu naopak ve snech stále znovu a znovu vrací jako dokola obehrávaná písnička, její tóny, zaznívající odkudsi z dálky a přitom tolik naléhavé…

    Stejně jako všechny ostatní v tomto roce, je i dnešní událost ve znamení kvadratury Urana a Pluta. Jejich koalice se poprvé objevila vloni a naposled to bude v roce 2015. Stále víc můžeme jejich společný vliv vnímat jako soukolí ozubených kol, kde se musíme jako v počítačové hře naučit zručnosti vystihnout ten pravý okamžik, kdy mezi nimi proskočíme se zdravou kůží a ve zdravém duchu. Vyžaduje to hodně citlivého vnímání, pozornosti a bdělosti bez zbytečného rozptylování, prostě si hlídat svůj vítr do plachty surfařského prkna.

    Obecná doporučení pro novoluní v Panně:

    Zdraví a výživa:
    Věnujme zvláštní pozornost trávení a zažívání, neboť celá tato oblast patří ke znamení Panny. Dbejme i na stravu psychickou, i tímto způsobem nemůžeme často věci dobře strávit.
    Stravu volme raději lehčí, ať příliš nezatěžujeme organismus.
    Ideální den k zahájení diety, škodliviny se teď dobře odbourávají z těla pryč.

    Péče o tělo:
    Nezatěžujme tělo fyzickými výkony.
    Můžeme sbírat kořeny léčivých bylin.
    Můžeme si mýt a stříhat vlasy nebo si udělat léčivou koupel.

    Péče o domácnost:
    Ideální čas pro přesazování rostlin a úklid suchou cestou (skříně, zásuvky).
    Mnoho zdaru vám přeje

    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 22:05

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.