Kalendář

Říjen 2018
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 09Říj

    v 5:47 hodin letního času, na 15°49´ Vah

    Tomuto stupni Vah přísluší sabiánský symbol „Molo, které potřebuje po bouři zrekonstruovat“, s podvysvětlením „Potřeba udržovat v činnosti pevné spoje mezi širým nevědomím a vědomím ega“
    Klíčové slovo: ÚDRŽBA

    V Mayském orákulu je dnešním symbolem Etz´nab (čteno ets nab) – bezčasovost, iluze, setkání se stínem, integrace paradoxu.

    Dnešní novoluní ve znamení Vah a začátek 29 denního lunárního cyklu probíhá pod taktovkou Venuše, vládkyně Vah, která je od 5. října na 11. stupni Štíra ve speciálním dobovém kostýmu, jelikož se onoho dne vydala zdánlivě zpětným pohybem do své retro fáze. Její pouť zpátky k sobě trvá 40 dnů a 40 nocí. Do svého směru se vrací na 26. stupni Vah.

    Pokud nejste na matematiku, následující odstavec překočte, přestože přijdete o souvislosti:

    Venušin cyklus je velice zajímavý. Trvá 18 měsíců (=584 dnů). To se zopakuje v rámci osmiletého cyklu opět celkem 5x. To se rovná 2920 dní (rovná se přesně 8 let). Po uplynulých osmi letech se znovu aktivují stejné stupně zodiaku. Během těch osmi let si Venuše retrograditou projde celkem pětkrát, cca po 18 měsících, na rozdíl například od Merkura, který je retrográdní mnohem častěji, třikrát do roka.

    Těchto pět retrográdních úseků vytváří společně pětiúhelník, spojený s Platónským tělesem dodekaedrem a s živlem éteru, pronikajícím vším.

    V současnosti máme příležitost zahrnout do svého bytí to, co jsme před osmi lety záměrně přehlíželi, nevěnovali pozornost tomu, co si naši pozornost žádalo, leč nebylo vyslyšeno. A teď, po osmi letech, se to odsouvané téma znovu ocitlo před naším prahem. Někdy o něj musíme doslova zakopnout, abychom si všimli, že nám stojí v cestě něco, před čím trpíme slepotou, ať vědomě nebo ne. Něco přitahuje naši pozornost, ačkoli bychom ji nejraději odváděli někam jinam, do bezpečného koutku své duše. Ale ono to nedá a nedá pokoj, je to jako ta zadřená tříska, o níž tady byla nedávno řeč.

    Občas musíme hodit do pračky špinavé prádlo a předtím zkontrolovat obsah kapes, vytáhnout kostlivce ze skříně, vysypat odpadky, přetékající v koši, vyčistit staré, neodstranitelné skvrny na koberci, sestoupit do podzemní říše tak, jako to udělala bohyně Inanna při své bolestné hlubinné pouti.

    Někteří z nás mají ve svém osobním horoskopu Venuši retrográdní, protože se svým datem narození strefili právě do její retrográdní fáze. Mohou se zpětně podívat na svůj život z pohledu osmiletých cyklů, protože téma Venuše, zaznamenané v jejich datu narození, se aktivuje každých osm let, to znamená v 8, 16, 24, 32, 40, 48, 56, 64, 72, 80 letech, atd.

    Každých 18 měsíců se Venuše vydává se svém retro směru a mizí nám z dohledu, pak se setkává se Sluncem (letos 26.10.), znovu se objevuje a otáčí se do původního směru (16.11.)

    Během této doby dostáváme řadu příležitostí podívat se na svoje vztahy, na to, jak sami sebe oceňujeme a jaké ocenění spatřujeme v zrcadle z druhé strany, kolik jsme ochotni investovat do pěstování svých vztahů, ať už toho partnerského nebo i řady těch dalších.

    Venuše se v astrologii váže k hodnotě sebe sama i ostatních lidí kolem nás. Souvisí s tím, co pro nás představuje důležitou hodnotu, čeho si vážíme a co ve svém životě upřednostňujeme. Jakou vztahovou kvalitu potřebujeme, jakou přitažlivost – kamarádskou, přátelskou, partnerskou, tělesnou, intelektuální, kam až z toho dosáhneme a kam dál si netroufneme, abychom se neutopili, neudusili, aby nás někdo nezašlápl.

    Venušin cyklus na rozdíl od praktického Merkurova zasahuje naši krajinu srdeční, takže mu věnujme náležitou pozornost. Jediná praktická rada od retrográdní Venuše – neinvestovat v době, kdy ona sama je retrográdní. Jsou známy případy, kdy lidé v euforii pomoci druhým věnovali svoje poslední peníze na charitu a pak sami zůstali na mizině, ale už bylo pozdě bycha honit. Investovat ano, ale s rozmyslem, jinak se srdcem otevřeným, to určitě ano.

    dobrovolná četba pro průzkumníky:

    https://www.melaniereinhart.com/melanie/VenusRXScorpio.htm

    Máša Růžičková

     

    Posted by admin @ 20:44

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.