Kalendář

Prosinec 2022
Po Út St Čt So Ne
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 19Pro

    ve 22:49 hodin středoevropského času
    Slunce vstupuje na 0° Kozoroha

    Sabiánský symbol pro 1.stupeň Kozoroha zní „Indiánský náčelník požaduje na shromážděném kmeni vůdcovskou moc“. S dalším vysvětlením „Moc a zodpovědnost, přítomná v každém uplatnění vůdcovského nároku“.
    Klíčové heslo: STÁT SE AUTORITOU

    V Mayském orákulu je dnešním symbolem EB – roh hojnosti, kalich, sklizeň, svobodná vůle a moudrost.

    Je až neuvěřitelné, jaký prostor obsadily od počátku roku 2018 pomalé planety, jež hýbou dějinami. Jedná se o Urana, Neptuna, Pluta, včetně strážce prahu Saturna, ale i Jupitera, který je na rozhraní mezi osobními a pomalými planetami. Je to prostor vzestupu do sféry Světla, což je období mezi zimním slunovratem 21.12. a letním slunovratem 21.6.

    V zimním slunovratu vstupuje Slunce do prvního znamení zimního, do Kozoroha, kdy se u nás začínají dny prodlužovat a noci krátit. Zatímco v letním slunovratu vstupuje Slunce do prvního letního znamení, do Raka, kdy se dny začínají krátit a noci prodlužovat. U protinožců probíhá tento cyklus obráceně, dnes oslavují letní slunovrat.

    Pohané (v překladu venkované) se těmito základními přírodními cykly řídili a s úctou je přijímali jako přirozenou součást svého života. Každý takový předěl pro ně byl příležitostí k uspořádání rituálu přechodu z jednoho období do druhého.

    Dějiny tohoto tisíciletí se od roku 2018 píší a nadále se ještě budou psát na straně vzestupu ke Světlu, aniž by tomu bylo ubíráno na dynamičnosti. O tom více v článku k vývoji 2023.

    70 minut před půlnocí budeme dnes v noci vzhlížet ke Slunci, v den jeho návratu a příchodu Světla do našich životů. Všechno se v průběhu tří dnů ztiší a zklidní.

    Máme čas ke spočinutí, k usebrání, rozjímání. Na chvíli vypneme pozornost k hluku a ruchu a věnujeme se svému ztišenému nitru. Pokud se nám to nedaří, vystavíme si okolo sebe pomyslnou hradbu, skrz niž k nám žádné cizí zvuky neproniknou.

    Jemně pohladíme svoje tiché nitro, promluvíme ke svému vnitřnímu děťátku a projevíme mu veškerou lásku, kterou k němu cítíme. Tichounce mu zabroukáme ukolébavku, pak ho uložíme do postýlky a jdeme spát…

    V této magické noci si zapište své sny. Možná, že to, co vám sen chtěl předat, odhalíte až teprve časem.

    Dnešní slunovrat otvírá bránu ke světlu za podpory Jupitera, který včera vstoupil do ohnivého Berana. Kozoroh – zemské znamení x Beran – ohnivé znamení. Seřiďte si svoje nástroje tak, abyste Zemi nespálili ohněm, ale aby oheň rozžehl ze zemského jádra plameny vaší tvořivosti a tvůrčího zápalu.

    Zůstávejte v kontaktu s matkou Gaiou s vděčností v srdci za to, že jsme jejími obyvateli a netrpíme nedostatkem. Nepožadujme od ní víc, než potřebujeme, nechceme-li skončit jako Rybářova žena.

    Přeji vám klidný Slunovrat a těším se na setkání den před Štědrým dnem, kdy bude novoluní na začátku Kozoroha, poslední v roce 2022.

    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 22:45

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.