Kalendář

Listopad 2022
Po Út St Čt So Ne
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 07Lis

    ve 12:02 hodin středoevropského času, na 16°01´ Býka

    Tomuto stupni Býka přísluší sabiánský symbol „Symbolická válka mezi meči a pochodněmi“, s podrobnějším vysvětlením „Hledač odmítá závislost na minulosti a stává se válečníkem, bojujícím znovu věčnou Svatou válku“.
    Klíčové heslo: POLARIZACE HODNOT

    V Mayském orákulu je dnešním symbolem MULUC (čteno mú lúk) – probuzená pozornost, vesmírná komunikace, rozpomenutí se na sebe.

    Dnes v poledne se nad námi ukáže Blood Moon – krvavá Luna, jak se nazývá Luna ve chvíli, kdy dochází k jejímu úplnému zatmění. To bude provázeno úplňkem, tak, jak tomu je vždy při zatmění Luny. Tentokrát s Lunou ve znamení Býka a Sluncem naproti ve Štíru.

    V zatmění se naskýtá příležitost k mimořádným, jindy nemyslitelným krokům, speciálně v takovém, jako je dnes, kdy na scéně je zcela v popředí spatřen Uran (Chci revoluci a nastolení nového programu). V periferním vidění je však možno zahlédnout Saturna (Nene, v žádném případě nic neměňte, toto potřebuji zachovat tak, jak to je!)

    Jsou to dvě protichůdné energie, protikladné názory, rozdělující společnost jako na šachovnici na černé a bílé figurky, bojující o vítězství a třímající svůj prapor pravdy, která prý vítězí.

    Uzavírá se tak dvouletý dialog/konflikt/konfrontace mezi dvěma velikány, který se více než co jiného vyhrotil a skončil nyní matem, případně patem.

    V osobních životech můžeme zažívat rozličná překvapivá zapletení situace, u níž jsme předpokládali a doufali v rozuzlení a vyřešení. Pokud však budeme za našeptávání Saturna lpět na Své svaté pravdě, naše kauza se o to víc zašmodrchá a my se budeme dál bezvýsledně snažit najít ten správný konec klubka.

    Stačí jen maličkost, posvítit si klidně i energeticky úspornou ledkou, nebo si nasadit odpovídající dioptrické brýle místo růžových brýlí, jejichž nabídky na nás útočí ze všech stran. A pak se v klidu s odstupem podívat na to, o co se skutečně jedná. A položit si otázku, jestli během procesu nepřijdeme nenávratně o všechno, co na světě, v životě ještě máme.

    S Lunou v Býku, jíž vládne Venuše se jedná především o vztahové kauzy a v jejich rámci o naši vlastní hodnotu.

    Zahrejme si dobrodružnou hru, zajeďme si vlakem do neznámé krajiny, do místa, kde jsme ještě nikdy nebyli, a kde nás bude čekat něco, co si neumíme představit ani ve snu. Se zatajeným dechem a s touhou v srdci po novém zážitku, který nám pomůže nahlédnout na současnou situaci z jiného horizontu, se zdravým odstupem. Na krk nám zezadu zavane letmý záchvěv dèja vu, tohle jsme přece už někdy zažili, ale je to už tak dávno, přesto však, co kdyby zase někdy…

    Dnešním dnem se uzavírá letošní sezóna zatmění a rozevírají se nůžky mezi Uranem a Saturnem. Oba se spolu sejdou na stejném místě až v roce 2032 (na konci znamení Blíženců), jelikož jejich společný cyklus trvá cca 45 let. Naposledy se dělili o stejný krajíc půdy v roce 1988 na konci Střelce a poslední dva roky se přeli o Pravdu v kvadratuře.

    Příště se sejdeme v novoluní na začátku Střelce, 23.listopadu.
    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 22:15

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.