Kalendář

Říjen 2022
Po Út St Čt So Ne
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 08Říj

    ve 22:55 hodin letního času
    na 16°33´ Berana

    Tomuto stupni zvěrokruhu odpovídá sabiánský symbol „Dvě důstojné, tiše sedící staré panny“ s podvysvětlením „Schopnost přetvořit přirozený nedostatek potence v důstojnou rovnováhu a vnitřní jas“.
    Klíčové heslo: STAŽENÍ SE DO VLASTNÍHO NITRA

    V Mayském orákulu je dnešním symbolem CAUAC (čteno kauak), předposlední z dvaceti symbolů – bouře, oheň, déšť, aktivace pro přechod na vyšší úroveň.

    V dnešní vrcholné lunární fázi je Luna v ohnivém Beranu a Slunce v protějších Vahách. Prostor mezi nimi je vzhledem k postavení Luny dosti dynamický.

    Ačkoli Váhy jsou znamením s důrazem na harmonii a nekonfliktnost, Luna v Beranu je naopak bojovná, sama vychovávaná a vedoucí tak i své děti k síle a samostatnosti. Postavení Chiróna těsně vedle Luny v Beranu a proti Slunci ve Vahách je velkým tématem dnešní události.

    Chirón, kentaur, napůl kůň a napůl člověk je zraněný léčitel, nesoucí s sebou životem touhu vyléčit a zhojit zranění nejen svoje, ale i druhých.

    Chirón oběhne kolečko zvěrokruhu cca jednou za 50 let. Lidé, narození přibližně před 50 lety mají tedy ve svém osobním horoskopu Chiróna ve znamení Berana. Konkrétně mezi dubnem 1968 a květnem 1976, podobně jako nyní, po padesáti letech mezi únorem 2019 a rokem 2026, 27.

    Jejich zranění vypovídá o hledání cesty ke své síle, ke svému vnitřnímu ohni, k akceschopnosti, k bojovnosti a odvaze čelit výzvám, o schopnosti dokázat se postavit sám za sebe a za druhé, ať to stojí, co to stojí.

    Chirónova oběžná dráha je situována mezi dráhou Urana a Saturna, dvou velikánů se zcela protichůdnými názory, mezi revolučním rebelstvím jednoho a rigiditou druhého. Jejich současný konflikt (kvadratura), počínající začátkem roku 2021 právě nyní pomalu odeznívá, avšak to, co bylo v průběhu tohoto období zaseto, postupně dál narůstá a očekává řešení.

    Co dalšího zajímavého se v těchto dnech odehrává:

    • Včera Pluto provedl otočku a po více než pěti měsících se vrátil do svého přímého směru vpřed, z retrogradity se otočil kupředu. Jeho vliv je právě v těchto dnech neobvykle silný, trochu to může připomínat splašeného koně, utrženého ze řetězu.

    Nedivte se, budete – li sami sebe překvapovat svým jednáním ve vztahu ke svým nejbližším, vydržte, dokud zase nenajdete zpátky zdravou míru taktu a laskavosti.

    • Co nevidět se dostane do popředí pozornosti Lilith v Raku, které se zde víc než kde jinde mohou dotýkat štiplavé poznámky na její účet. Je třeba mít na paměti, že není radno si s ní lehkovážně zahrávat, protože ta opravdu nemívá daleko k trefným smečům i s úroky.

    Před námi je podzimní dvojice zatmění. Příště se sejdeme 25.října za zatmění Slunce ve Štíru.

    Přeji vám krásně zbarvené babí léto.

    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 22:22

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.