Kalendář

Říjen 2022
Po Út St Čt So Ne
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 24Říj

    v 12:49 hodin letního času,
    na 02°01´ Štíra

    Tomuto stupni Štíra přísluší sabiánský symbol „Stavební četa na malé vesnici v sobě zahrnuje sousedskou spolupráci“, s podvysvětlením „Pocit společenství, demonstrovaný v základní společné snaze“.
    Klíčové slovo: KOOPERACE

    V Mayském orákulu je symbolem MEN – modrý orel, naděje, sny a vize, třetí oko.

    Vstupujeme do dvojice podzimních zatmění, dnes zatmění Slunce a 8.listopadu zatmění Luny, oboje se Sluncem ve Štíru.

    Dnes probíhá i novoluní, startovací blok do nového cca 28 denního lunárního cyklu, kde Slunce s Lunou (tentokrát navíc s Venuší) jsou na stejné pozici 2.stupně Štíra. Zatmění bude za jasné oblohy částečně viditelné i u nás.Obdobné zatmění bude přesně za 19 let, 25.října 2041.

    Solární zatmění probíhají vždy v den novoluní, zatímco lunární zatmění se odehrávají vždy v úplňkovém dni. V zatmění dochází k určitému zlomu, zvratu, jak obecně, tak v osobním životě zvláště těch, kdo mají toho dne plus minus 3 dny narozeniny nebo kdo na tom konkrétním stupni zvěrokruhu máte kromě Slunce například Lunu nebo další osobní planety (Merkur, Venuše, Mars, Jupiter) nebo osy horoskopu.

    Témata takového horoskopu pak dotyčného člověka provázejí po celý následující rok (u solárního), nebo půl roku u lunárního zatmění.

    Témata znamení Štíra – vypuzení, vytlačení ven, na povrch, na světlo – uvolnění – rozloučení, opuštění, transformace. Balíček může mít rozličný obsah, jak reálnou materii (přecpané skříně s oblečením), tak psychickou zátěž, problém, kterého se člověk nedokáže zbavit a pokouší se jej zahnat do míst, kde nadělá ještě větší paseku – dovnitř, do svého nitra.

    Nabízí se příležitost vyčistit si svůj prostor a začít ho vybavovat novým nábytkem, novým obsahem, záměrem, jak se svým životem naložit dál.

    Předpokladem pro takové štírovské detoxy je nejprve detektivní práce odhalení klamavé autoreklamy na lepší budoucnost. Upíšete-li se sami v sobě závazně k tomu či onomu, stanete se otroky pro to, pro někoho, abyste si „zajistili“ tu lepší budoucnost. Pokleknutím před někým vztyčíte nad sebou bílou vlajku kapitulace. Vzdáte se tak své schopnosti rozhodovat o svém životě (přinejmenším většinově).

    Tématem Štíra je snaha po dokonalosti, tím pádem i nebetyčná kontrola jak sebe sama, tak i ostatních, protože jen perfektní provedení projde kontrolou nejvyšší. Jen vyvolení získávají nejvíc bodů a moc do vlastních rukou. Moc, kterou lze buď využít prospěšně vůkol nebo zneužít ve vlastní prospěch.
    Bill Gates – 28.10.1955

    Co se nyní nabízí z opačného soudku:

    • Pustit kontrolu, nechat volný průběh životu tak, jak to potřebuje. My se vezeme na jeho káře s ním a můžeme pak zase začít klidně spát.
    • Přestat se snažit všechno a o všem vědět, protože právě tam se začnou objevovat nové záseky a překážky volnému plynutí.
    • Pokračujme dál, ať to stojí, co to stojí, vždycky nám to přinese nové objevy a prožitky. Vložme do toho procesu všechnu svoji vášeň a opusťme všechno, co nám v tom doposud bránilo.
    • Buďme ochotni nabídnout laskavou pomocnou ruku těm, kdo si neví rady, jak vyhodit to staré haraburdí, zátěž, která jim ztěžuje celý život až do teď. Mnohdy stačí laskavá pozornost, naslouchající ucho a vlídné slovo.

    Příště se sejdeme 8.listopadu v úplňku a zatmění Luny v Býku, se Sluncem stále ve Štíru.

    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 21:18

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.