Kalendář

Září 2022
Po Út St Čt So Ne
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 21Zář

    v 05:05 hodin letního času

    na 00°00´ Vah

    Prvnímu stupni Vah přísluší Sabiánský symbol „Ve sbírce dokonalých exemplářů mnoha biologických forem vystavuje svá nádherná křídla motýl s tělem protknutým špendlíkem“. Vypovídá o nesmrtelnosti archetypu a jeho odrazu v dokonalém, zasvěceném životě, o procesu proměny housenky v motýla, o cestě k dokonalosti skrze oběť přišpendlením.

    V Mayském orákulu je dnešním symbolem AKBAL – cesta do vlastního nitra, zkoumání snů, intuice, tajemství a klid.

    Podzimní rovnodennost patří do řady čtyř předělů v roce, kdy se mění nejen sezóna dovolených, ale především probíhá změna v přírodním dění. S díky sklízíme úrodu toho, co bylo za jarní rovnodennosti 20.března zaseto, uklízíme, co je třeba s počátkem podzimu a nadcházející zimou včas uložit. Pomalu se blížíme ke kořenům, do nitra, už za měsíc do Štíra.

    Slunce dnes vstupuje do Vah, do prvního podzimního znamení. V podzimní, stejně jako v jarní rovnodennosti svítí Slunce rovným dílem k oběma světovým hemisférám. Na jaře však od té chvíle slunečního svitu na naší polokouli přibývá, zatímco dnes začne rapidně světla ubývat. U Australanů je tomu naopak.

    Tento přechodový den, svátek sklizně, je u Keltů nazývaný Mabon. Pojí se k němu rituály vzdávání díků a usebrání ke klidu a ztišení.

    Aktuální je téma vztahů, jelikož Váhy jsou prvním znamením ve smyslu Ty, vy a Já. Vládkyní znamení Vah je Venuše, toho času v Panně. Ideální Venuše v Panně může sama sobě klást otázky typu „Jsem dost pro náš vztah užitečná?“, Jsem vůbec pro někoho potřebná?“, v pozadí se noří otázka „Stojí o mě ten druhý vůbec?“ „Co bych měla ještě dalšího udělat pro to, aby náš vztah byl pro nás oba v pořádku?“

    Velmi lehko se můžeme přistihnout v roli oběti, stínového projevu protějšího znamení Ryb. Zůstaňme tedy raději v praktickém nadhledu Panny.

    Vzhledem k tomu, že je od 10.září Merkur retrográdní, můžeme se věnovat více své vnitřní práci, zkoumat vztahový terén, mapovat zákoutí, skuliny a volné prostory, hledat možnosti, jak jimi projít a čím nově objevená místa vyplnit.

    A především nezpomínejme, že více než o obsah jde o formu, kterou pro sdělování zvolíme. Laskavosti není nikdy dosti, jak vůči ostatním, tak k sobě sama.

    Přeji vám dobrý přestup do jiného vlaku, nezapomeňte si s sebou vzít teplé deky a kulichy a rukavice.

    Příště se sejdeme doslova za pár dnů, v novoluní 25.září.
    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 19:53

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.