Kalendář

Červen 2022
Po Út St Čt So Ne
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 20Čvn

    v 11:15 hodin letního času

    na 0° Raka

    Sabiánský symbol pro tento stupeň zní „Námořníci na širém moři stahují vlajku a vztyčují novou“. S dalším vysvětlením „Radikální změna závazku, vyjádřená symbolickým činem – bod, z nějž není návratu.“
    Klíčové slovo: REORIENTACE

    V Mayském orákulu je dnešním symbolem MULUC – probuzená pozornost, vesmírná komunikace, rozpomenutí na sebe.

    V tomto týdnu bude na ranní obloze probíhat mimořádná podívaná. Pouhým okem budeme moci pozorovat vedle sebe hned několik planet. V pořadí od Slunce jsou to Merkur, Venuše, Mars, Jupiter, Saturn. Doufejme, že obloha bude ráno jasná.

    Letos budeme 21.června před polednem svědky chvíle, kdy Slunce dosáhne energií svého vrcholu, aby se nad rovníkem přehouplo z cesty Tam na cestu zpátky. Okamžik, kdy na naší severní polokouli dosáhneme maximálního světla, nejdelšího dne. Zvláště pro severské kraje je to důvodem k výjimečným oslavám, protože noc tam zítra potrvá jen pár hodin.

    Slunce nám dovolí těšit se a radovat z jeho intenzivního působení ve slunovratu po dobu 4 dnů (počínaje 20. a 24. červnem konče).

    Těchto několik dní, zvláště pak o svatojánské noci z 23. na 24.června se doporučuje sbírat léčivé byliny, kameny a jiné předměty, spojované s kouzlem a magií daného období. Byliny, kvetoucí právě teď, v sobě mají obrovskou léčivou sílu. Mezi svatojánské koření patří například třezalka tečkovaná (kvítí sv. Jana), měsíček, řebříček, květ černého bezu, arnika, zeměžluč, tymián, kontryhel, atd.

    Od teď budeme odpočítávat čas k ústupu zpátky dolů, do neprobádaných vnitřních světů, do teplých domovů, do brzkého stmívání, nejkratšího dne a nejdelší noci v roce za zimního slunovratu 21.prosince.

    Máme před sebou ještě půl roku, teplé léto, barevný podzim, sklizeň toho, co a jak jsme zaseli, plodů naší práce.

    Proveďte si v tomto dnešním, magií opředeném čase půlroční bilanci.

    • Zamyslete se nad tím, co jste během posledního půl roku prožili a zažili, co vás povzbudilo a co vás rozhodilo.
    • V jakém poměru máte tyto dvě skupiny v sobě uloženy a jestli půjde ten poměr ještě při pohledu zpátky upravovat. Protože téměř z každé obtížné situace můžete získat něco dobrého, drahocennou zkušenost, něco, co jste si nedovedli ani ve snu představit, že by se dalo nahlédnout z opačné strany.
    • Do jaké míry jste vnímali světlo a teplo naší obrovské žárovky nad zemským povrchem, které jste akumulovali do sebe jako svůj silný osobní energetický zdroj, vnitřní oporu, imunitu, nazvěte si to každý podle libosti.

    Poznámka k Plutovi – od březnového úplňku se drží až do červnového novu na 29. stupni Kozoroha. Sabiánský symbol: Soustřeďme se a napojme na svůj vnitřní zdroj, kde najdeme všechny odpovědi na své otázky.

    Spojte se svým srdcem přes celou planetu s ostatními, abyste s vědomím vlastního harmonického naladění vytvořili bránu tomu novému, co je pro vás, pro nás připraveno.

    Příště se sejdeme 29.června v novoluní v Raku, kde Slunce a Lunu bude doprovázet Lilith.

    Krásné léto, Máša Růžičková

    Posted by admin @ 15:19

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.