Kalendář

Květen 2022
Po Út St Čt So Ne
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 29Kvě

    ve 13:30 hodin středoevropského letního času,

    na 09°04´ Blíženců

    Sabiánský symbol pro tento stupeň zvěrokruhu zní „Letadlo předvádí let střemhlav dolů“, s podtextem „Mimořádná schopnost pokoušet přírodu a nebezpečně si s ní zahrávat.“
    Klíčové heslo: MYSL VERSUS HMOTA

    V Mayském orákulu je dnes v kalendáři MANIK – cestovatel prostoročasem, andělský posel, odvaha, nové směry.

    Dnešní novoluní, začátek nového měsíčního lunárního cyklu, se odehrává v kulisách znamení Blíženců. V tomto znamení je do 13.června „pouze“ Slunce s Lunou. Naše dvojice budí dojem osamění, nikdo jiný ji momentálně neprovází, ani Merkur, ani Venuše, jejich nejbližší pobočníci, kteří se od nich nikdy příliš daleko nevzdálí.

    Dnes se Slunce s Lunou ocitli na zajímavém bodu, přesně tam, kde je stálice Aldebaran. Ta patří mezi čtyři královské hvězdy, strážce nebes dávné Persie – Regulus, Aldebaran, Antares a Fomalhaut. Každá z nich má pod kontrolou jednu světovou stranu, ke každé je přiřazen jeden živel a jeden z archandělů.

    Světle červená hvězda Aldebaran stráží východní bránu pod štítem archanděla Michaela. Pojí se k ní různé legendy s tématem botaství a hmotných zisků, zároveň však i nebezpečí o ně přijít. Jako příklad se uvádí situace spuštění Titaniku na vodu. Poslední objevy podávají důkazy o tom, že byl spuštěn, přestože dole v kotelně, kde se topilo uhlím hořelo a topiči nebyli schopni požár uhasit. Vlastnická obchodní společnost nebyla tehdy ochotna přijít o zisk a riskovala katastrofu.

    Něco to člověku připomíná, často se my lidé špatně orientujeme, protože přicházíme o smysly, když nám vítr lepí přes oči papírové bankovky.

    Symbolem znamení Blíženců jsou dvě vedle sebe stojící postavy, se zájmem na sebe hledící. Patří sem schopnost komunikovat, předávat informace, sdílet zážitky a zkušenosti, diskutovat a zajímat se o jiný názor, skládat dohromady z maličkých dílků celkový obraz, propojovat.

    Podíváte-li se na anatomickou mapu člověka, otevřte si stránku nerového systému a rychle pochopíte, jakým způsobem Blíženci propojují a zjišťují souvislosti všeho se vším.

    Stínem Blíženců je dotahování, dokončování, takový člověk v samém nadšení z nového objevu snadno zapomene na to, čemu ještě před chvilkou věnoval pozornost.

    K tomu však v těchto dnech patrně nedojde, protože se Merkur (vládce Blíženců) blíží znovu ke kvadratuře se Saturnem, která je otisknuta již v dnešním horoskopu. V době mezi 3. a 4. červnem se obě tyto planety téměř zastaví, protože budou měnit směr pohybu. Merkur dopředu a Saturn zpět.

    Celý první červnový týden bude pro nás pracovní, detoxikační, příležitostí k odstraňování touhy po dokonalosti, starých zvykových vzorců, jak bychom co měli dělat a jak bychom byli bývali dokonalí, kdybychom se jen trochu snažili zvládat…

    Otázkou je, co vlastně bychom měli zvládat, kdo a proč to říká. Patrně je to jedna z postav našeho blíženeckého páru. Každý z nás je v sobě máme uloženy, dohadují se, konfrontují, překřikují a dozvídají se o sobě věci, o kterých neměli dosud tušení. Jako při pohledu do zrcadla.

    Teď máme možnost postavit se před zrcadlo a odpustit sobě sama, poděkovat si, čím vším jsem si prošla, a přitom jsem tady stále a tak, jak jsem, jsem v pořádku, ačkoli jsem cestou utržila spoustu šrámů.

    Nemusím kvůli tomu absolvovat návštěvy plastické chirurgie, kosmetické úpravy, jelikož dokonalost v tomto nespočívá, nehledě na to, že obecně neexistuje.

    Příště se sejdeme 14.června, za úplňku ve Střelci.

    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 14:30

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.