Kalendář

Duben 2022
Po Út St Čt So Ne
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 01Dub

    v 8:24 hodin letního času
    na 11°31´ Berana

    Tomuto stupni zvěrokruhu odpovídá sabiánský symbol „Trojúhelníková formace letu divokých husí“ s podvysvětlením „Idealistické spoléhání na mentální představu univerzálního řádu“.
    Klíčové heslo: KOSMICKÝ ŘÁD

    V Mayském orákulu je dnešním symbolem LAMAT – harmonie, láska bez hranic, jasná perspektiva, brána do páté dimenze.

    Dnes máme na programu první novoluní v astrologickém roce, v prvním znamení zvěrokruhu, v Beranu.

    V den novoluní vkládáme do dalšího cyklu svůj záměr a podle svého založení s ním nakládáme, lépe řečeno podle obsahu a formy znamení, v němž novoluní právě probíhá. Je-li tento nov v Beranu, teoreticky se budeme chtít vrhnout do realizace beraním způsobem, to jest nejdřív střílej a pak se podívej, jestli ses trefil.

    Dnes však má naše ústřední dvojice Slunce a Luna společnost. Z jedné strany, tam, kam se zanedlouho chystá vydat, je netrpělivě očekávána Chirónem. Zatímco ze strany druhé, tu, kterou zcela nedávno opustila, je Merkur. Všichni dohromady si dali takovou Beraní party, kde by si rádi zahráli ruskou ruletu.

    Ale ani to není úplně výstižné. Ono se to totiž děje samo od sebe, tak, jak to v Beranu někdy bývá, když hlava nestíhá vnímat zprávy, které jí hlásí její tělo, předbíhá se napřed, chce To bez milosti okamžitě teď, hned.

    Rozhodující je ten, kdo to celé aranžuje, režisér dnešního novoluní, což je vládce znamení Berana, Mars – odhodlaný, statečný bojovník za svou věc. Leckdy zbrklý, takže občas nějakou tu ránu utrží, leč s tělem potetovaným jizvami z rozličných bitev jde stále dál na své cestě za svým záměrem. Chirón si brousí lékařské nástroje na případné sešívání tržných ran.

    Mars má však už na zítra sjednaný mítink se Saturnem, budou se bavit o tom, komu patří které kompetence, aby si nelezli do zelí, protože jejich představy o cestě k záměru, vyhlášeném v novoluní jsou naprosto odlišné, z jiné úrovně vnímání. Je to jako chtít jet na plný plyn se zataženou ruční brzdou.

    Mars je mužem akce, aktivity, nedočkavě bubnuje prsty do stolu, kdy už ten Saturn přijde, zatímco ten vstupuje do místnosti cool, přesně na čas, vychutnávajíc si svoji výhodu elegantní rozvážnosti.

    Pokud jsou oba dva již zralí a zkušení, jsou schopni se dohodnout a uzavřít smlouvu o vzájemném respektování. Martovi bude připsána aktivita a jednání v pravý čas, Saturn bude jeho hlavním poradcem, který dobře ví, kdy už ten čas nastává a kdy je naopak potřeba si ještě dopočkat.

    Oba dva společně vytvoří figuru generála na bitevním poli, který ví, kam až nechat dojít nepřátelské šiky a kdy zahřmít povel Teď! A nechat vrhnout svoje vojsko do bitvy přesně na zlomek vteřiny. V dnešní době je to ideální kombinace pro svět obchodu a reklamy, v dražební síni, v dovednosti vystihnout okamžik, kdy je cenu možné vytáhnout na maximum a na té si potom stát, protože další lákavé cenové hrany by naopak vedly k velkým ztrátám.

    Pro všechny z nás je to obrovská příležitost procvičovat si toto válečnické umění, umění života, ve výsledku radosti z žití a soužití až do druhého novu v posledním dubnovém dni, takže v novu v Býku. To už vstoupíme do dvojice jarních zatmění, ale k tomu se vrátíme později.

    Dnes se chci ještě zastavit u jedné vesmírné události roku, v určitých kruzích promílané na jednu stranu jako o velké naději, na druhou stranu jako o možném propadu.

    Jde o jiný mítink než ten Saturna s Martem, zde jde o Jupitera a Neptuna. Což o to, hoši si dávají rande cca každých 12 – 13 let. Ale co se týče místa, to už bývá zřídka kdy, jednou za 166 let. Takže pokud se Jupiter setká 12.dubna s Neptunem v Rybách, bude to v Rybách poprvé od března 1856.

    Ryby jsou k jejich setkání jako stvořené z více důvodů. Jednak byl do doby objevení Neptuna (1846) původně vládcem Ryb Jupiter. Jsou spolu tedy velmi zajedno, takže debaty u kulatého stolu nemají zapotřebí. Plynou si ve vesmírném souladu, jako dvě řeky, které se občas setkají a pak se zase rozdělí a nakonec se spojí v oceánských hlubinách.

    V tomto hlubokém souznění a opojení je možné objevit dosud nepoznané touhy v našem vnitřním vesmíru, dosud neprobádaná místa, která teď dostávají šanci, lépe řečeno bezpočtu šancí, protože ani jedna z těchto planet nevnímá jakákoli omezení, obě potřebují rzsáhlé vesmíry, nedozírné končiny pro nekonečné poznávání.

    Pravdou je, že pak lecjaká konkrétní saturnská materiální záležitost jim může uniknout jako těžce nezajímavá, ale to už patří k riziku objevování. Jejich sdělení nám totiž říká, že nějaká cesta se přece vždycky najde!

    Příště se sejdeme 16.dubna, v úplňku s Lunou ve Vahách a se Sluncem v Beranu.

    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 15:42

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.