Kalendář

Listopad 2021
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 03Lis

    ve 22:15 hodin středoevropského času
    na 12°41´ Štíra

    Tomuto stupni zvěrokruhu odpovídá sabiánský symbol „Výzkumník provádí laboratorní experiment“, s podvysvětlením „Nutkavá potřeba dosahovat nového, jako hnací motor každé civilizace“.
    Klíčové slovo: VZTAHY MEZI ZDÁNLIVĚ NESOUVISEJÍCÍMI FAKTY

    V Mayském orákulu je dnešním symbolem AHAU, poslední, vrcholný symbol ze všech dvaceti – ničím nepodmíněná láska, přechod na vyšší úroveň, Slunce, korunní čakra.

    Dnešní novoluní je významně výjimečné. Slunce se podílí s Lunou o společný post ve Štíru, odkud mají krásný výhled na Urana, stojícího přímo naproti v Býku. Uran patří k pomalým planetám, jeho oběh kolem Slunce trvá 84 let, zatímco například Merkuru nebo Venuši pouhý jeden rok.

    Pomalé planety (Uran Neptun Pluto) působí latentně, dlouhodobě, zdánlivě jakoby nic, až si najednou všimneme, že všechno není tak, jako dřív. Někdy se nám doslova rozsvítí před očima, někdy proto, že jsme dostali ránu mezi oči, abychom se probrali. Tyto zrcadlové efekty ovládá dokonale Uran, planeta revolučních změn, ohromných vynálezů a objevů.

    Už pár desítek let se můžeme dívat na svět jako na místo, zaplněné jedním traumatem vedle druhého. Někdo kolem sebe vidí temný kouřový oblak, který ho dusí a hrozí úplným zadušením. Někdo jiný vnímá v tom chaosu a zmatku štěrbiny, kudy proniká světlo a teplo.

    V minulých dobách existovala tak akorát psychiatrie a léčba elektrošoky, lidé měli starost o každodenní krajíc chleba a střechu nad hlavou, pojem trauma neexistoval, natožpak jeho léčení. Přicházející generace i pár současných přebírá toto dědictví, aby budoucí generace mohly začít s čistší výbavou.

    Můžeme vnímat tsunami traumat předešlých generací, nekončící děšť, který nám tluče do ohnutých zad a my hledáme prostředky, podloubí, jak a kde se schovat. Přitom zoufale pobíháme z místa na místo a hrajeme své dospělé „Škatule, škatule, hejbejte se“ jako ve Hře o oliheň na Netflixu. Úplně jsme vyloučili možnost, že oporu máme jedině a jedině v sobě.

    Lidé už po generace viděli, že se na obzoru něco chystá a přichází to blíž a blíž. Stále se něco chystá, nakonec to je princip života.

    V Praze jsme vybudovali zábrany proti velké vodě, abychom nepřišli o své město, svůj prostor. Reagujeme na to, co „nečekaně“ přišlo a snažíme se Tomu čelit. Zapojujeme do hry svoji animu – ženskou dovednost poradit si, vyrovnat se se situací, kterou někdo/něco venku způsobil/o. Bohužel s křížkem po funuse. Až teprve v ohrožení zaznamenáme, že v sobě máme i tuto ženskou přirozenost, sílu intuice, pudový instinkt, schopnost předjímat, vycítit.

    Celá řada „ženských asteroidů“ včetně trpasličí planety Eris je nyní pod tlakem Pluta, žádající uzdravení a přijetí této naší části.

    Od té doby, co zelenou dostal rozum a červenou cit to s námi, s lidským druhem jde s kopce. Je zjevné, že nyní získáváme mimořádnou šanci otočit to pořadí. Ještě pořád máme na semaforu oranžovou, kdy dostáváme chvilku času k rozhodnutí, kudy, kam a hlavně jak.

    Uran nás postrčí, případně nakopne podle toho, kterým směrem otáčíme hlavu. Je to svobodné rozhodnutí, to on umí dokonale, postrčit tam, kam si myslíme, že chceme.

    Uran rozhrnul oponu před dvojicí zatmění na sklonku letošního roku, viz lunární kalendář. Příště se sejdeme 18.listopadu, za lunárního zatmění a úplňku v Býku.

    Pečujte o své rodiče, pra a praprarodiče, kteří prožívají kolem svých 84 let návrat Urana a udělejte práci, kterou je nutno provést nejen za generace předešlé, ale i pro budoucí.

    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 15:09

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.