Kalendář

Září 2021
Po Út St Čt So Ne
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 20Zář

    v 01:54 letního času
    na 28°14´ Ryb

    Tomuto stupni Ryb přísluší sabiánský symbol „Světlo pronikající krystalem se láme do mnoha barev“ s podvysvětlením – Obraz světla, v němž si každý zachová přes své vlastní sjednocení svoji identitu a originalitu, stáváme se barevným paprskem bílého světla. Není v tom jednota, ale mnohost.
    Klíčové slovo: ODLIŠNOST

    V Mayském orákulu je dnešním symbolem MEN – modrý orel, naděje, sny a vize, třetí oko.

    Žňový úplněk, jak se zářijový úplněk nazývá, bývá nejblíže k datu podzimní rovnodennosti. V letošním roce je tento úplněk o necelé dva dny napřed před rovnodenností, která proběhne v noci 22. září.

    Slunce je ve znamení Panny, v prostředí, kde je člověk prakticky předurčen dokázat se postarat o každodenní běh života, plnit základní potřeby. Luna v úplňku v protilehlém znamení, v Rybách, má zcela opačné předpoklady, dokáže vnímat a přirozeně rozšiřovat prostor kolem sebe, ve směru k druhým lidem, ke svým očekáváním.

    Panna je zemské, tělesné znamení, fyzické tělo, Ryby jsou vodní znamení z říše snů, fantazie, energetické tělo. Příkladem této dvojice je pečovatelka, která se umí dokonale a obětavě postarat o lidi, kteří to potřebují a přitom zapomenout na to, co potřebuje ona sama. Práce uměleckého řemeslníka, s výrobky z jiného světa v dokonalém detailním provedení.

    Obě znamení mají společné téma individuality. V Panně je individualita zahrnuta do celku, zatímco v Rybách je individualita v celku rozpoznatelná, pokud se člověk neztrácí v oparu alkoholu, drog apod.

    V souvislosti s tímto úplňkem si procvičujte umění mít rád svoje prostředí, svoje chování, svoje schopnosti, svoji hodnotu, identitu, laskavost, stabilitu, dětskou hravost, mít rád sebe sama. Jak bychom jinak mohli milovat ty druhé.

    Z astrologických událostí stojí pro nejbližší dobu za zmínku letos třetí retrográdní fáze Merkura – od 27.září do 18.října. Během této doby se obecně nedoporučuje podnikat významné nové kroky, velké investice, uzavírání smluv, apod. Je však vždy potřeba přihlížet k osobnímu horoskopu každého zvlášť.

    Setkáme se co nevidět, v podzimní rovnodennosti 22.září, kdy Slunce vstoupí do znamení Vah.

    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 20:53

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.