Kalendář

Červenec 2021
Po Út St Čt So Ne
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 10Čvc

    ve 3:17 hodin letního času
    na 18°02´ Raka

    Tomuto stupni Raka přísluší sabiánský symbol „Kněz, celebrující svatební obřad“, s podrobnějším vysvětlením „Ritualizace interpersonálních produktivních vztahů“.
    Klíčové heslo: ZÁVAZNÉ SCHVÁLENÍ

    V Mayském orákulu je dnešním symbolem AKBAL – cesta do vlastního nitra, zkoumání snů, intuice, tajemství a klid.

    24.června, v den úplňku v Kozorohu se na Moravě nad oblastí Hodonínska a Břeclavska přehnalo tornádo o ničivé síle F4, v rámci stupnice F0 – F5.

    Jedná se o souvislost letos velmi aktuálního tématu kvadratury mezi Saturnem a Uranem, mezi starým a novým pojetím (paradigmatem). Do jaké míry jsou ještě udržitelná určitá pravidla, zákony, zákonitosti, přirozené cykly, nepřirozená opatření, co je třeba vystavět jinak tak, aby to bylo k užitku, aby starý pořádek nebyl vyměněn za nepřehlednou anarchii.

    Aby na jednu misku vah nebyla vložena jakákoli ideologie (Saturn) a na druhou svoboda rozhodování.(Uran).

    Nelze nepřehlédnout ani souvislost s červnovým úplňkem téhož dne 24.6. a dlouho odkládaným rozhodnutím k uvolnění životního pohybu.
    Stojí za pozornost také návaznost lunárního cyklu na veřejná rozhodnutí, spadající často do doby kolem úplňku nebo i novoluní.

    Na základě současných událostí, jež nemají obdoby, můžeme pocítit malé tornádo každý ve svém nitru, které se bouří a hrozí pod obrovským tlakem všeho způsobit neovladatelný výbuch. V práci, doma, ve škole, ve vztazích, na ulici, kdekoli.

    Dnešní novoluní se Sluncem a Lunou v Raku je postaveno proti Plutu, symbolu transformace. Ještě víc se tak zdůrazňuje téma rozporu mezi starým a novým světem. Pluto představuje moc, kterou má osobně každý z nás k dispozici. Buď ji dokážeme kreativně využít, nebo z její síly dostaneme strach a pak se překlápíme na druhou stranu bariéry, kde je zneužívána proti nám.

    Na vrcholu bariéry strachu máváme bílým praporem, kterým dáváme najevo, že jsme se své síly dobrovolně vzdali a přenechali ji těm, o nichž se domníváme, že vědí, co je pro nás dobré. V tomto bodě se vzdáváme nejen své osobní síly, ale i své duše. Tělo bez duše může částečně existovat, ale patrně to nebude to nové pojetí, které máme příležitost v tomto roce realizovat.

    Ještě informaci – 19.července přestupuje Lilith z Býka do Blíženců, a ta se jen tak svojí duše vzdát nehodlá, ať je kdekoli, za předpokladu, že nejede po koleji výhodnosti.

    Zalistujme znovu v knize Klíč k duši, kterou napsal James Hillman nebo k celé řádce úžasných knih, jejichž autorem je Richard Rohr.

    Mějte se pěkně letně, příště se setkáme v úplňku 24.července s Lunou ve Vodnáři.

    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 19:57

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.