Kalendář

Květen 2021
Po Út St Čt So Ne
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 09Kvě

    ve 21:00 hodin letního času
    na 21°18´ Býka

    Tomuto stupni Býka přísluší sabiánský symbol „Bílá holubice letí nad rozbouřenými vodami“, s podrobnějším vysvětlením „Duchovní inspirace, přicházející při překonávání krize“.
    Klíčové heslo: ODMĚNOU TOMU, KDO VĚŘÍ

    V Mayském orákulu je dnešním symbolem AKBAL – cesta do vlastního nitra, zkoumání snů, intuice, tajemství a klid.

    Novoluní je fází začátku období na dalších 29,5 dnú, s vrcholnou fází úplňku, který toto období dělí na dvě části. Další novoluní proběhne 10.června v Blížencích, kdy bude provázeno zatměním Slunce. Rovněž květnový úplněk bude sloučen se zatměním, nikoli však Slunce, ale Luny ve Střelci.

    Planety jsou v dnešním horoskopu namačkány do jedné poloviny zvěrokruhu, v němž Slunce stoupá vzhůru. To se děje od zimního slunovratu 21.prosince do letního slunovratu 21.června, počínaje Kozorohem a Blíženci konče. V tomto období pomaloučku vykukujeme ven z chladné tmy a vydáváme se na pouť k teplu a světlu.

    Eminentní zájem o pohyb v této polovině horoskopu ve vzestupných znameních mají naprosto všechny planety kromě jediné. Je to Mars, který 24.dubna vstupem do Raka potvrdil vstup na území sestupných znamení (počínaje Rakem a Střelcem konče). Raději ani nepomyslet na to, že nebude trvat dlouho a my se opět začneme chystat na cestu dolů, do míst, kde bude ubývat světlo a přibývat tma. Pochopí to snad jedině lidé, kteří mají co do činění s módou, ti jsou zvyklí na to, že se už na jaře chystá podzimní kolekce.

    Horoskop má dnes tři velmi výrazné rysy, které se navzájem proplétají.

    1. Celý ansámbl dnes hraje představení v režii Pluta, který to celé jako vůdčí element táhne. Očekává, že jeho pokyn ke hloubkové změně budou všichni respektovat a reagovat na něj.

    2. Kresba je ve tvaru vějíře, který drží v ruce Saturn. Může si tu škálu nabídek a možností přivírat, zavírat či otvírat podle své libosti, dá se říct, že nás má v hrsti. Otázkou je, kdo dnes vlastně představuje v kosmické hře Saturna. Původně to býval obraz Božské autority, pozměněné postupně na autoritu v rodině (Otec? Matka? Děda? Babička?) či učitele ve škole, šéfa v práci, vládce, krále, královnu, prezidenta společnosti, státu.

    Ve skutečnosti se jedná o našeho Saturna, naši vnitřní autoritu, naši autocenzuru, autokontrolora, autosabotéra. Záleží na tom, jestli s ním uzavřeme dohodu tak, aby nás podporoval a nešlapal nám na paty, když to není třeba. V případě opačném budeme se shrbenými zády čekat na pokyny zvenčí a stěžovat si na to, jak jsme proti nim bezmocní.

    3. S tím velice souzní třetí rys. Jako vždy v novu základní dvojice Slunce a Luna stojí na stejné pozici, nyní je to na 22.stupni Býka. Dnes je tu však Lilith, která se rozhodla projevit výjimečně oběma pozornost a stát jim v těsné blízkosti.

    Podobně jako to bylo se Saturnem, máme i teď možnost volby rozhodnout se, jestli jsme schopni a ochotni podpořit sebe sama ve své identitě, v tom, kdo jsem, co ve svém životě chci a co pro to udělám. Není třeba se vyzbrojovat a vyhlašovat tažení proti někomu, něčemu, jde o náš vnitřní boj, o vnitřní rozhodnutí a nové vnitřní nastavení.

    Je to celkem jednoduché, buď si naplníme svoji pocitovou nádobu spokojeností, radostí a laskavostí nebo napětím, stresem, vztekem, odporem vůči světu kolem. Malé děti to dovedou, spustí pláč, po očku se na vás podívají, jestli jste zabrali a podle toho buď pokračují nebo se rozzáří šťastným úsměvem. Zkuste si vybavit ty zážitky a procvičovat si ten přeblik pocitů ve zlomku vteřiny. Jde to a funguje to!

    Přeji vám úspěšný nácvik a příště na počtenou 26.května v úplňku a zatmění Luny.

    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 21:37

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.