Kalendář

Duben 2021
Po Út St Čt So Ne
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 26Dub

    v 5:31 hodin letního času,

    na 07°07´ Štíra

    Sabiánský symbol pro tento stupeň zvěrokruhu zní „Sáně na nezasněžené pláni “ s podvysvětlením „Hodnota předvídání a příprav na očekávané podmínky“.
    Klíčová věta: PŘDSTAVIVOST, ORIENTOVANÁ DO BUDOUCNOSTI

    V Mayském orákulu je dnešním symbolem MULUC (čteno mú lúk) – probuzená pozornost, vesmírná komunikace, rozpomenutí se na sebe.

    Dnešní úplněk s Lunou ve Štíru a se Sluncem v protějším Býku provází první letošní SuperMoon, Super Luna, kdy Luna se ocitá v nejkratší vzdálenosti od Země. Nejvíce je tento jev patrný u mořského pobřeží, kdy příliv a odliv je intenzivnější než jak tomu obvykle bývá.

    Není se proto co divit, že si něčeho mimořádného na obloze všimli i lidé, kteří jinak nevěnují pozornost lunárním fázím. Super Luna intenzivně září na obloze přinejmenším už dva dny a ráno v 5:31 zapne všechny svoje osvětlovací nástroje.

    Pro budhisty je dnešek svátkem oslavy Buddhy, Wesak. 22.dubna byl Svátek Země, zatímco 25.4. byl světový den malárie. A před sebou máme 30.dubna magickou noc Beltane.

    Dubnový úplněk v plné intenzitě vykresluje celoroční téma sporu a dohadů mezi Saturnem a Uranem.

    Saturn se snaží zachránit zbytky starého světa, školství, zdravotnictví, náhled na život fokusem pamětníků starých časů, ale i základní abecedu jakékoli dovednosti, potřebné do života.

    Uran touží a vyžaduje svobodu slova, prostoru, vyjádření, bez ohledu na to, jak to bude dál. Důsledky svého chování si nebere příliš k srdci, jak už to tak revolucionáři všech dob dělávají. Ačkoli mu Saturn říká – vidíš, teď to máš, co kdybys byl býval opatrnější, nemuseli bychom teď řešit takové komplikace, měl ses držet vyjetých kolejí a hlavně nevybočovat. Na to však Uran neslyší, chce to staré změnit a evolučně se posunout dál. Ačkoli mu jde o zájmy celku, nějaké kdyby nemá ve svém slovníku.

    V odstupu se jedná o rovnováhu mezi zdravým přístupem ke kreativitě a spontaneitě a tím, co nás ohýbá dolů, se závažím, které jsme si naložili do baťohu.

    Nebylo by divu, kdybyste už o víkendu nezaznamenali konfrontační dialogy mezi Saturnem a Uranem u vás doma, v práci, včetně on line jednání. Luna se postěhuje do vedlejšího Střelce už ve středu, nicméně Slunce mezitím dojde tento pátek přímo na pozici Urana.

    Téma svobody a nezávislosti nás neopustí, o to víc budeme vnímat tenzi i začátkem května, kdy naopak Saturn vyvnine další tlak na Slunce (3.května). V průběhu tohoto roku je to trochu jako na houpačce…

    Ještě jedna zajímavost se nyní odehrává nahoře nad námi. Převážná většina planet, včetně Slunce v Býku a Luny ve Štíru je dnes v tak zvaných pevných, fixních znameních (Býk, Lev, Štír, Vodnář). Tento typ se nerad něčeho dosaženého vzdává, jen tak lehko neuzná, že kdyby nebyly ryby, nebyly by chyby. Učit se vycházet vstříc druhé straně je jeho velké téma.

    Lidé s ohnivým zdrojem ve svém radixu jsou nyní ve výhodě, na rozdíl od ostatních, protože obecně jsme s ohnivým živlem stále na nule (do 11. června, kdy Mars přejde do Lva.)

    Cokoli ve vašem životě uvízlo někde skryto, neřešeno, na mrtvém bodě, se s dnešním úplňkem může rozkrýt a odhalit se vším všudy. Štír je známý pro svá ukrývaná tajemství, avšak dnes došlo na lámání chleba.

    Nabízím vám píseň Leonarda Cohena, který měl svoji Lilith zakomponovanou do dnešního úplňku – There is a crack in everything, that´s how the light gets in. Všude se najde štěrbina, kterou pronikne světlo a zaplaví naše životy nebo tak nějak podobně, doplňte si sami podle vašich individuálních příběhů.

    Příště se setkáme 11.května v novu v Býku za doprovodu Urana a Lilith.

    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 14:12

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.