Kalendář

Duben 2021
Po Út St Čt So Ne
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 12Dub

    v 04:30 hodin letního času

    na 22°25 Berana

    Sabiánský symbol pro tento stupeň zvěrokruhu zní „Těhotná žena v lehkých letních šatech“, s podtextem „Plodnost“.
    Klíčové heslo: VNITŘNÍ NAPLNĚNÍ

    V Mayském orákulu je symbolem Ix (čteno Íš) – šaman, jaguár, zasvěcení, vědění srdce, integrita.

    Začátek nového lunárního cyklu je dnes v Beranu, jak v prvním znamení zvěrokruhu, tak i v prvním ohnivém znamení (další je Lev a Střelec). Ohnivé energie vyšlehlo zvláště od soboty tolik, že bude třeba trošku ji ohlídat, aby oheň nesežehl i to, o co bychom neradi přišli.

    Oheň je svým projevem spontánní, impulzivní, aktivní, iniciatviní, vznětlivý, prudký. Dnes navíc si dělá nárok na prosazování vlastní pravdy, třeba i za cenu vyhlášení svaté války.

    Wikipedia:
    Beranidlo je vojenský nástroj sloužící k průstupu skrz zavřené dveře, vrata či zeď. Většinou se jedná o vyztuženou část nějakého kmene stromu (polena, špalku apod). Beranidlo je obvykle poháněno manuální silou, s jejíž pomocí naráží do překážky a postupně ji rozbíjí nebo rozráží. Beranidlo se často používalo k dobývání tvrzí, hradů a jiných opevněných míst.

    Dnešní ohnivé novoluní je celkem výjimečným jevem, protože živlu ohně se nám v průběhu tohoto roku dostává pouze sporadicky a ve skromných dávkách.

    První příležitost je právě teď na jaře, do 19.dubna, druhým okénkem budou cca dva měsíce v létě, kdy se aktivuje znamení Lva a třetí období v říjnu s Venuší ve Střelci a pak na sklonku roku s aktivací znamení Střelce.

    Tak jako vždy, tak i letos se najdou i jiné způsoby, jak svůj oheň kdykoli v roce vyjádřit, ale bude to víc v touze než v otevřené příležitosti. V každém případě si člověk víc uškodí, když v sobě zapálenou jiskru dusí uvnitř, v prostoru, kde může způsobit rozsáhlé škody. Energie nikam nezmizí, jen si hledá cestu, jak se projevit, například v kreativitě, v neutuchajícím nadšení z poznávání a v realizaci.

    Využijme ohnivé období a zapojme svoji iniciativu, teď je doba na to, aby člověk uskutečnil svoje sny z minulého lunárního cyklu, jenž začal novem v Rybách 13.března.

    V Rybách šlo víc o oproštění se od konkrétních cílů a více o snění, kdežto dnes platí „Roztav železo a ukuj z něho svůj nástroj, rozjeď to, o čem sis dosud nechal jenom zdát, je čas probudit se z domnělého spánku a být, jednat a žít.

    Není nutné cítit se jako zoufalý motýl, dokonávající na tabuli osudu se špendlíkem v těle. Každý máme svůj vlastní pramen příze, kterým tkáme svůj díl do obrovského gobelínu celku. Za sebou už máme určité dílo hotovo, ale tím to nekončí.

    Díky rozžehnutému ohni se budeme zajímat víc o vzor, který chceme do obrazu před našima očima vložit, aniž bychom se chtěli ohlížet, jestli jsme předtím neudělali někde chybu. Tam už jsme svoji práci odvedli a pokračujeme dál.

    Příště se sejdeme 27.dubna za úplňku ve Štíru a se Sluncem již od 19.4.v Býku. Do té doby využijte svoji šanci rozhodnout se a konat.

    Týká se to především těch, kdo mají kolem dnešního data narozeniny. U některých vykazuje horoskop narození vedle Slunce v Beranu také zapojení v sousedních znameních, to je v Rybách a v Býku (Rybo-Berani, Býko-Berani). Není vždy snadné dostat se k ryzí esenci Berana, jde jen o to využít svoji šanci.

    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 13:48

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.