Kalendář

Prosinec 2020
Po Út St Čt So Ne
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 29Pro

    ve 04:28 hod. středoevropského času,
    na 8°54´ Raka

    Tomuto stupni Raka přísluší sabiánský symbol „Malé, nahé děvčátko se sklání nad rybníkem a pokouší se chytit rybu“, s dalším vysvětlením – Prvotní, naivní zápas o vědění. A o tolik prchavé pochopení života.
    Klíčové heslo: RYZÍ POCHOPENÍ

    V Mayském orákulu je dnešním symbolem Chuen – hra, kouzlo, iluze, spontánnost, dítě v nás.

    Je den před Silvestrem, poslední vrcholná lunární fáze v letošním roce. Dnes s Lunou ve znamení Raka a Sluncem naproti v Kozorohu.

    Před osmi dny, 21. prosince, za zimního slunovratu došlo k výjimečné události, k setkání dvou velikánů – Jupitera a Saturna na samém počátku znamení Vodnáře. Dokonce i k těm, kteří se vůbec o planetární hry nezajímají, se tato zpráva donesla. Nyní, o osm dní později se cesty Jupitera a Saturna znovu rozcházejí. Už to ani není pravda, člověku to připadá jako hluboká minulost, překrytá spoustou nových věcí.

    Pojem o čase (Saturn) se zásadně mění, žijeme do té míry v chaotické době, že pokud bychom chtěli něco pevně uchopit, vzápětí se nám to ve vesmírném víru nekonečna vytratí v nedohlednu.

    Saturn ve Vodnáři je o poznání přátelštější a velkorysejší nežli v předešlém Kozorohu, kde prokazoval svoji neústupnost a zásadovost. I Jupiterovi se očividně ulevilo, vynalézavý Vodnář je mu sympatičtější než pravoúhlý Kozoroh.

    Nejvýraznějším prvkem dnešního horoskopu je vazba Slunce a Luny k Chirónovi, který vytváří most mezi nabytými zkušenostmi a vyšším vědomím, mezi vědeckými objevy, důkazy a spirituálními dimenzemi.
    Chirón otevírá prostor k léčení starých traumat, vzorců chování, kterými si sami hážeme klacky pod nohy v domnění, že nám to způsobují nějací „ti druzí“.

    Stále ještě se pohybujeme po horizontále hmotného zajištění, strachu z nedostatku, ze ztráty svého „jistého“ dosaženého postavení. Jsme natolik zahleděni do tohoto kukátka, že nevnímáme vertikální rozměr, možnost a příležitost dobrat se jiné úrovně vnímání.

    Až teprve když se nám podaří objevit obě dvě tyto úrovně, budeme se moci opřít sami o sebe, protože v průsečíku horizontály s vertikálou najdeme svoje centrum, svůj střed. Za dnešního úplňku s Lunou v Raku je více než jindy důležité najít svůj střed a rozšířit si pro něj v sobě prostor.

    Budeme pak vybaveni k lepšímu trávení věcí, které nejsme schopni ani skousnout, natožpak strávit, věcí, které působí jako kámen do žaludku, věcí, s kterými si náš trávicí systém neumí poradit, ačkoli by je tak rád pustil dál a nejraději by se jich zbavil nadobro.

    Chirón má oběh cca 50 let. Ve znamení Berana běží od 2018 do 2027 a před 50i lety to bylo od části 1968 do začátku 1977. V obou epochách se jedná o téma zranění a léčení osobní energie, síly, schopnosti umět se o sebe postarat nikoli ve smyslu bojovat, ale ustát si svůj názor a životní přístup, stát si pevně za svým, ve své síle, opírající se o sebe sama. Jen aby nám přitom samým úsilím neuvízla bota mezi kameny.

    Ještě do konce roku budete moci zaznamenat zbrusu nový lunární kalendář na rok 2021. A brzy také úvahu nad příštím rokem.

    Do té doby se mějte pěkně a všem vám přeji P.F. 2021
    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 22:51

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.