Kalendář

Listopad 2020
Po Út St Čt So Ne
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 14Lis

    v 6:07 hodin středoevropského času,

    na 23°18´ Štíra

    Sabiánský symbol pro tento stupeň zvěrokruhu zní „Dav sestupuje z hory, kde vyslechl slova velikého mistra“, s podtextem „Potřeba vtělit inspirující zážitky a učení do každodenního života.“
    Klíčové heslo: VÝZVA K TRANSFORMACI

    V Mayském orákulu je dnes v kalendáři CIMI (čteno kí mí) – odevzdání, uvolnění, smrt a transformace.

    Letos naposled se objeví v lunární fázi Luna jako Superluna vzhledem k její výjimečné blízkosti vůči Zemi.

    Říjnový uranský úplněk se Sluncem ve Štíru a Lunou s Uranem v Býku (31.10.) rozvířil hladinu zdánlivé podrouškové pasivity, vyhlásil amnestii a odemkl bezpočtu uzamčených ocelových dveří k třinácti komnatám, aby se mohly začít léčit rány, mnohdy velice obratně zamaskované, zdánlivě neexistující.

    Avšak ani ten nejdokonalejší make-up nevydrží věčně, každá maska doznává časem trhliny. Mohli jsme ucítit pach otevíraných podzemních prostor, léta nevětraných.

    Kolo událostí se roztáčí ve vyšších obrátkách, jelikož za prvé Mars se po více než dvouměsíčním odstavení na vedlejší kolej vrátil opět včera na scénu veřejného dění. Za druhé Pluto, velící transformační četě v Kozorohu přijal 12.11. Jupitera za svého momentálního pobočníka, takže od teď se nestačíme divit.

    Ale pardon, jak kdo. Pokud někdo hodil klíč od své 13. komnaty už Tehdy do kanálu a nechce jakoukoli svoji bolest, ránu, křivdu, v sobě hojit a stále se odvolává na ty venku, na ty viníky, kteří za to mohou a nesrovná se sám se sebou a nepřijme sebe sama takového, jaký je, promarňuje mimořádnou příležitost vyčistit si a zahojit i ta nejchoulostivější místa ve svém nitru.

    Vesmír je k nám velmi laskavý, nabízí nám stále nové příležitosti, otázkou je, čemu dáme přednost. Jestli si vnitřním periskopem neprohlédneme, kde je třeba svoje kolečka promazat a opravit, kde přiložit hedvábný obvaz a jemně pohladit to místo, protože patří jenom a jenom mě.

    Nebo jestli se raději neposadíme na hřadlo před obrazovku do nekonečné řady slepiček, čekajících na to, co jim bude předloženo k sezobnutí v očekávání, že dostaneme informaci o tamtěch venku.

    Tamti tady byli, jsou a budou, ale naše volba je, jak chceme prožít svůj život, jestli v pozornosti vůči sobě a svým hodnotám nebo v posuzování toho, jak to mají tamti, a jestli to mají Správně.

    Jediné, k čemu teď dostáváme šanci, je změnit sebe sama v sobě. Tamti musí sami, tuto službu jim nemůžeme ani nabídnout, ani prokázat.

    Blížíme se k 21.12., datu zimního slunovratu, kdy se spolu na samém začátku Vodnáře spojí Saturn a Jupiter. Závažnost x radost, utažení x otevřenost, tma x světlo, pesimizmus x optimizmus. Můžeme si od každého odlít do své sklenky stejnou měrou a umixovat si smoothie harmonických barev a chutí.

    Příště se sejdeme ve dvojici zatmění – 30.11., kdy bude lunární a 14.12. solární.

    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 22:24

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.