Kalendář

Říjen 2020
Po Út St Čt So Ne
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 31Říj

    v 15:49 hodin středoevropského času,
    na 8°39´ Býka

    Tomuto stupni Býka přísluší sabiánský symbol „Vánoční stromeček, bohatě ozdobený“, s podvysvětlením „Umět si v černých chvílích navodit vnitřní pocit štěstí“.
    Klíčové slovo: VÍRA V CYKLICKOU OBNOVU

    V Mayském orákulu je symbolem Chuen – hra, kouzlo, iluze, spontánnost, dítě v nás.

    Jak zítřejší Dušičky, křesťanský Svátek všech zesnulých, tak Halloween (All hallows Eve) představují připomínku existence dvou světů, zlomu, kdy je fyzické tělo nastaveno obrátit se v prach a kdy následuje něco neznámého, co v nás probouzí strach a obavy, podobně jako cokoli nového a neznámého, nepoznaného.

    Dnešní úplněk je sice s Lunou v pevně postaveném Býku, avšak přímo proti ní stojí Slunce ve Štíru, ve znamení, které dokáže donekonečna pitvat téma zrození a smrti, příchodu a odchodu, setrvávání a lpění na starých postupech s pocitem až fyzické nelibosti vůči nezbytným změnám.

    Celý balíček Štíra je nadepsán hesly „Transfomace, hluboká vniřní proměna, změna jako smrt, zrození ptáka Fénixe z vlastního popela.“

    Právě z těchto důvodů mají Štíři nejvyvinutější schopnost přežití. Můžeme někdy kroutit hlavou nad jejich testováním této schopnosti i nad zadáním osobních dramatických příběhů, které si s sebou přibalili do kapsy s rozhodnutím si vyzkoušet, kam až můžou, kam až sahají jejich hranice na výdrž.

    Dnešní úplněk je ve srovnání se základní charakteristikou Štíra i dobře uzemněného Býka velmi odlišný, protože ve chvíli úplňku se Luna přimyká k Uranovi. Toho naopak každá změna magneticky přitahuje, láká ho vyzkoušet si něco nového, ať se jedná o nové technologie nebo změnu ve vztahu nebo bydliště, v práci, změnu ve vládě, v … apod., atd.

    V osobních životech tak můžeme najít vysvětlení svých mometálních nepřiměřených emocionálních reakcí na impulzy zvenčí, na zvenčí nařízenou neočekávanou změnu.

    Za přítomosti Urana je třeba důrazně odlišit změnu požadovanou zvenčí (ta vede vždycky k horšímu) od změny našeho vnitřního nastavení (ta vede snad vždycky k lepšímu). Jde právě přesně o ni, o tu vnitřní.

    Pokud si v sobě uklidíme prostor a zařídíme si ho ke své spokojenosti podle svého vkusu novým způsobem, budeme vnímat změny vyžadované zvenčí úplně jinak než jak tomu bylo dřív, když jsme ještě bydleli ve zchátralém interiéru.

    Uran dnes tak výrazně dominantní očekává a nabízí využít příležitost radikálně změnit svůj vnitřní postoj do opačného pólu – od strachu ke klidu a harmonii, od nejistoty a pochyb o sobě k upevnění ve svém postoji, od shrbených ramenou k rovné páteři.

    Pokud se s touto nabídkou Urana budeme míjet a nevyužijeme ji, nevědouc, která bije, budeme setrvávat ve výčitkách a kritice toho, kdo/co na nás útočí zvenčí a dokonale tak odvádět svoji pozornost od nás samých směrem ven. Důsledkem je plýtvání vlastní energií, vyčerpání, bezmyšlenkovité rozhazování vlastní pozornosti zase ven.

    A přitom stačí být v sobě a pěkně se rovnat a volně dýchat. Nakonec celý kovid – 19 je přece o volném dýchání, že.

    Příště se sejdeme ve Štírovském novu 15.listopadu. Do té doby zůstávejte v kontaktu se sebou, se zprávami, které budete dostávat ze svého nitra. Pokud není člověk ovládán strachem, slyší dobře svůj vniřní hlas a jasné odpovědi. Někdy je to hlas, jindy některá část v těle.

    Ještě více než všechny přítomné Uran osloví ty z vás, kdo jste narození kolem dnešního data, dál koncem ledna, dubna a července nebo kdo máte osobní planety kolem 8.stupně Štíra, Vodnáře, Býka nebo Lva.

    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 15:30

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.