Kalendář

Červen 2020
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 05Čvn

    ve 21:13 hodin letního času,

    na 15°35´ Střelce

    Tomuto stupni Střelce přísluší sabiánský symbol „Mořští rackové, poletující kolem lodi čekají na jídlo“, s podrobnějším vysvětlením „Snadno získaná závislost psychických tužeb na podnětech sociálního prostředí“.
    Klíčové heslo: PERSPEKTIVA

    V Mayském orákulu je dnešním symbolem AKBAL – cesta do vlastního nitra, zkoumání snů, intuice, tajemství a klid.

    Dnes dochází nejen k vrcholné lunární fázi, k úplňku, ale současně i k zatmění Luny. Zatmění bude za příznivého počasí viditelné v části Afriky, v Asii a ve většině Australie, nikoli však u nás v Evropě.

    Provedeme si nejprve kratičkou lekci k zatmění:

    Zatmění nejsou až tak neobvyklé nebeské jevy, pro někoho mohou být znepokojivé jako předzvěst něčeho nedobrého, fatálního, nicméně není tomu tak pokaždé. Záleží na tom, do které „rodiny“ se to které zatmění řadí. Během jednoho roku jich bývá celkem čtyři až šest. Zpravidla se objeví ve dvojicích. Zatmění Slunce se objeví pouze ve spojení s novoluním, zatímco zatmění Luny s úplňkem.

    Během úplného zatmění Slunce Luna vymaže z našeho pohledu Slunce, jež v té době vypadá jako černý kotouč, zvenku ozdobený kroužkem žhnoucí sluneční korony. Působení zatmění Slunce v radixu člověka se počítá na jeden rok.

    Zatmění Měsíce vzniká při průchodu úplňkové Luny zemským stínem, během něhož ztrácí svoji typickou úplňkovou záři, někdy se měnící do krvavě rudé. Jeho působení v radixu trvá půl roku.

    Nejvíce působení zatmění pocítí lidé, jejichž datum narození je přibližně dnešního data nebo s datem o 3 nebo 6 nebo 9 měsíců později. Dnes tedy pro ty, kdo slaví narozeniny cca dnes nebo kolem 5.září, 5. prosince nebo kolem 5.března.

    Letos probíhají celkem tři vlny zatmění – lunární kalendář 2020. První vlna šla na konci prosince a v lednu, druhá začíná dnes a pokračuje shodou okolností několik hodin po letním slunovratu a uzavírá se počátkem července. Poslední vlna probíhá až koncem roku. Každá z těchto tří vln patří do jiné rodiny zatmění, má tedy odlišný, individuální symbolický charakter (studijní program).

    Někdy jindy se můžeme alespoň v krátkosti zaměřit na význam letos aktuálních rodin zatmění, pokud by byl zájem, napište mi.

    K současnému dění stále platí to, co bylo řečeno v minulém příspěvku. Jelikož řada planet – Venuše, Jupiter, Saturn, Pluto a co nevidět od 18.6. i Merkur, Neptun od 23.6. jede ve vlaku na sedadle proti směru jízdy, je to pro nás výzva a příležitost k usebrání se, k vhledu do vlastního nitra, nechci říkat to zprofanované rčení „pracovat na sobě“, spíš se zamýšlet a především vnímat, co od svého života očekávám a co jsem ochoten/tna pro to udělat, co pro svůj život potřebuji a co postrádám a bez čeho se mi žije opravdu těžko, přetěžko.

    Lucifer v zábavném stejnojmenném seriálu klade lidem, které chce pro sebe získat otázku „Po čem toužíte – s dodatkem – a čeho nemůžete dosáhnout“. Nabídne jim TO cokoliv, my se můžeme zeptat sami sebe, potřebujeme – li k tomu Lucifera nebo jak to udělat jinak? Pokud se budeme učit brát život jako Lucifer ve smyslu jako jedno velké dobrodružství, kde sbíráme nové a nové zkušenosti, můžeme prakticky všechno. Slovo do pranice, smajlík.

    Nezapomínejme, že kdo z celého orchestru pobývá už několik měsíců (od konce dubna) jako jediný v ohni je Chirón s Lilith v Beranu. Otázky výše vyřčené přicházejí právě od nich. Pokud „na nich nebudeme pracovat“, nemůžeme uspokojovat ani základní potřeby svých blízkých, protože jak Chirón, tak Lilith jsou přímo u zdroje, odkud pramení náš život, naše energie, životní síla.

    Ohnivý živel se objeví v plné polní ve chvíli, kdy Mars přestoupí z Ryb do Berana – 28. června. Tam bude nezvykle dlouho, více než 6 měsíců, to je 3x déle než bývá jeho zvykem.

    Bojovnost v náhradní uniformě zaujímá i tak Mars t.č. v Rybách svým napjatým vztahem vůči okolním muzikantům v hudením planetárním tělese. Vazby a napětí mezi nimi hrotí nejen on, ale i Eris s Plutem, jak bylo také řečeno v minulém příspěvku. I to trvá a kulminuje 14.6., kdy dochází k přesné kvadratuře mezi oběma aktéry.

    Vyhrocení se objevuje z více stran, takže nakonec sláva, že přichází zatmění. Jak totiž jeden budhistický mnich pravil, v době zatmění se čas zastaví a je třeba souznít s tím, co přichází, to znamená nedělat vůbec nic, nevyvíjet rozličné aktivity, ale naopak odejít do jeskyně, u nás do tmy nebo do sklepa, komory a dumat, meditovat nad otázkami, jež předkládá Chirón s Lilith (viz výše). Zatmění ještě zdůrazňuje účinek toho, co právě děláme, takže proč toho nevyužít.

    Příště se sejdeme v letním slunovratu 20. června ve 23:45 a hned poté brzy ráno za novoluní a zatmění Slunce na samém počátku Raka.

    Mějte se krásně a radujte se z deštných chvil.
    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 18:49

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.