Kalendář

Květen 2020
Po Út St Čt So Ne
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 07Kvě

    ve 12:45 hodin letního času,
    na 17°21´ Štíra

    Tomuto stupni Štíra přísluší sabiánský symbol „Cesta napříč listnatým lesem, zářivým a pestrobarevným“, s podvysvětlením „Exaltovaný pocit dobře vykonané práce a hodnotně prožitého života“.
    Klíčové heslo: PROMĚNA

    V Mayském orákulu je symbolem Ix (čteno Íš) – šaman, jaguár, zasvěcení, vědění srdce, integrita.

    Dnes stojí v úplňku, ve vrcholné fázi Luny (navíc i zářivé Super Luny) Slunce v Býku a Luna naproti ve Štíru.

    Horoskop okamžiku tohoto úplňku má tvar vlající stuhy, zaujímající pozornost rozličnými směry, k tématům a oblastem zájmu. Stuhu měl například Johann Wolfgang Goethe nebo Greta Garbo.
    Je docela obtížné třímat v ruce svoji stuhu a běžet s ní. Luna ve Štíru však dnes stojí na kapitánském můstku vesmírné lodi a ze své tvrdošíjnosti a touhy dosáhnout svého nesleví – jejím vládcem je přece mocný Pluto. Tématem dnešního úplňku – Stuhy je kontrola mocných sil, buď archetyp policajta nebo ve vyšších ambicích někdo, kdo chce řídit nebo vytvářet proudy, trend pohybu společnosti, společenství, kam a jak dál.

    V ostatních vyvolává tento přístup pocit vměšování do soukromí, ovládání někým zvenčí. Tolik Stuha (všechno jde ztuha). Je to propracovaný způsob manipulace, u kterého se předpokládají fronty zájemců o očipování, v rámci ochrany a bezpečí, aniž by si kdo uvědomoval, že jde o ztrátu soukromí, svobody.

    Jak minulé novoluní 23. dubna, tak i dnešní horoskop vykazují převahu planet v jinových znameních, což potvrzuje způsob, jakým se události odehrávají. V jinu reagujeme na vnější podněty, učíme se adaptovat na nepředvídatelné změny, které se dějí ze dne na den. Počínaje vstupem Slunce do Blíženců (20. května) se energie začnou postupně překlápět do většiny jangových znamení. Bude to výzva začít brát iniciativu do vlastních rukou, nečekat na to, co přijde zvenčí, ale jednat podle svých osobních pocitů.

    Ať tak či tak, zamysleme se nad tím, o co se vlastně jedná v dnešní době corony. Pokusme se přetvářet nakumulovanou invazivní energii v tvořivou, která přinese výsledky, aniž bychom se utápěli v emocích.

    Osvícený myslitel a vizionářský architekt mistrných klenutých budov Buckminster Fuller (12.7.1895 – 1.7.1983) vyřkl mnoho věčných pravd, mezi jiným: „Existující realitu nelze změnit bojem. Změnu je možné provést jedině vybudováním nového modelu, který ji překlene“.

    Zkusme najít každý sám v sobě odpověď na prostou otázku „Co si beru, přijímám a co dávám a předávám dál.“ To se týká jak partnerského vztahu, tak úzkého kruhu rodiny, rodu, rodné země a matky Země.

    Přeji všechno dobré vám, kdo slavíte včera, dnes a zítra narozeniny. Dnešní úplněk vám dává do vínku hloubku a moudrost, kouzelnou moc vytvářet vlastní budoucnost. Nepochybně je to i cesta ptáka Fénixe, jenž povstal z popela.

    Příště se sejdeme v novoluní 22. května. Poté se vrhneme do smrště tří zatmění, viz lunární klaendář 2020.

    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 20:27

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.