Kalendář

Duben 2020
Po Út St Čt So Ne
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 07Dub

    4:35 hodin letního času, na 18°44´ Vah

    Sabiánský symbol pro tento stupeň zvěrokruhu zní „Zlodějský gang v úkrytu“, s podtextem „Protest proti rušivým společenským privilegiím“.
    Klíčové heslo: SKUPINOVÝ PROTEST

    V mayském orákulu je pro dnešek symbol CHICCHAN (čík čan) – vitalita, vášeň, moudrost těla, had, kundalini, integrace, spojení s řádem.

    Za této noci a ještě i zítra bude Luna za celý rok 2020 nejjasnější a největší Super Moon. Tentokrát se ve své vrcholné fázi, v úplňku, ocitá Luna ve znamení Vah (pozornost věnovaná vyvažování, rovnováze, harmonii), kde však reflektuje současné napětí mezi Jupiterem a Plutem.

    Rouška znamená v angličtině také závoj – buď se skryjeme za závojem, abychom „POTOM, AŽ…“ odtajnili to, co bylo dosud skrýváno. Toto konkrétně má v popisu práce Pluto, který otevřel dveře k transformačnímu procesu již v roce 2008, kdy vstoupil do Kozoroha. Tenkrát, na zlomu 2007/08 ho tam doprovázel zmíněný Jupiter. Nyní, po 13 letech je Jupiter Plutu znovu po boku. Domlouvají si setkání pravidelně po 13 letech. Tedy ne příliš často, ale většinou to stojí za to. Vzpomeňme na počátek finanční krize a aféru kolem finančního magnáta Leona Bernarda Madoffa, kterou se světová ekonomika otřásla tehdy v základech.

    Tentokrát máme přece jen šťastné hvězdy nad sebou, protože při všem tom dramatickém dění Saturn (třetí významný aktér na pódiu roku 2020), překročil zákaz vycestování a vydal se na několik měsíců z Kozoroha do Vodnáře (od 22.března do 1. července). Začíná tam rozjíždět důležitý byznys s Uranem. (k tomu se dostaneme jindy.)

    Po tu dobu mají Jupiter s Plutem svobodnější ruce, mohou tvořit roušky i závoje třeba z plastových lahví, mohou expandovat, eskalovat, zatímco se Saturnem v koalici by se jednalo o přetlak mezi expanzí a kompresí. Saturn nedovolí, aby se něco „jen tak“ rozšiřovalo, potřebuje držet kontrolu, stejně tak jako Pluto.
    Dnešní zprávy o určitém uvolnění pohybu na veřejnosti přicházejí nepochybně od redakčního stolu Jupitera.

    Pluto je kapitola sama pro sebe, v podstatě k sobě nikoho nepotřebuje, vystačí si sám, povede detektivní vyšetřování a odhalí pachatele jako solitér. Pokud se sem tam někdo k jeho procesům náhodně připojí, sám vyhodnotí podle situace, jestli ho využije nebo ne. Pluto je symbolem transformace, metamorfózy, vzletu ptáka Fénixe, který povstal z popela. Má obrovskou schopnost získat moc a využít vliv nad těmi, kteří mu podlehnou a koupají se v jeho pozornosti, v touze a domnění, že jsou stejně tak dobří jako on.

    Pluto jako plus dokáže druhé podpořit a podat pomocnou ruku v krizi, kdy jde i o život, což ho zajímá vůbec nejvíc. Má totiž největší schopnost přežít. Jako minus dokáže naopak druhého potopit kvůli tomu, aby se posílil ve své mocenské pozici a ovládl bez omezení všechny a všechno.

    Více o tom budou vědět ti z vás, kdo
    – jste se narodili ve Štíru, jelikož Pluto je vládcem tohoto znamení
    – kdo máte v horoskopu narození vztahy mezi Sluncem, Lunou, osobními planetami a Plutem nebo      ascendent ve Štíru
    – kdo právě prožíváte přechody Pluta přes vaše planety v horoskopu narození nebo přes ascendent

    Můžeme si položit otázku, nechováme-li se jako celek, jako živočišný druh Lidstvo jako Pluto minus? Nebo teď přišla doba roku 2020 (= 4), abychom se ještě stihli a stačili začít učit být jako Pluto plus?

    Letos se rozhodně nebudeme nudit, Pluto, Saturn a Jupiter nás uvedou do mnoha zajímavých situací a příležitostí, které dokážou vytvářet podle toho, jak, kdo, s kým a především kdy se sejdou. Bude to na střídačku.

    Do začátku července máme tedy (vzhledem k Saturnovi, který posílá pohlednice z Vodnáře) Time k rozletu, rozběhu, avšak stejně tak to platí i pro momentálně všudypřítomného Covida-19.

    Saturn, který má vše pod kontrolou, má do začátku prázdnin omluvenku, protože odjel na pracovní dovolenou. A tak se musíme postarat my sami, abychom se nechtěli okamžitě vrátit k životu v bývalé hojnosti a k neohraničenému blahobytu, ale abychom si vzali k srdci střídmost a skromnost, kterou jsme si mohli od března osvojit, pokud jsme si nenaplnili obýváky pytlíky s těstovinami a moukou.

    Příště se sejdeme za novoluní, 23. dubna.
    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 23:30

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.