Kalendář

Duben 2020
Po Út St Čt So Ne
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 23Dub

    v 04:26 hodin letního času
    na 03°25´ Býka

    Tomuto stupni zvěrokruhu odpovídá sabiánský symbol „Hrnec zlata na konci duhy“, s podvysvětlením „Bohatství, pocházející ze spojení nebeské a pozemské přirozenosti“.
    Klíčové slovo: SPOJENÍ

    V Mayském orákulu je dnešním symbolem AHAU, poslední, vrcholný symbol ze všech dvaceti – ničím nepodmíněná láska, přechod na vyšší úroveň, Slunce, korunní čakra.

    Všude kolem nás zahrnují závaly informací, článků a videí, s více či méně přijatelnými názory na současnou situaci. Egyptolog prof. Miroslav Bárta ve své velice zajímavé přednášce „Sedm zákonů: cesty civilizací časem“ hovoří o tom, že ke změnám dochází nikoli postupně, ale skokově ve fázích 1.krize – 2.kolaps (odstraní nefunkční části systému) – 3.nový vzestup.

    Krize tohoto století začala roku 2008 vstupem Pluta do Kozoroha. Tehdy se otevřela brána k přestupu dál, avšak platby za provoz a údržbu bydlení na Zemi nejsou dlouhodobě prováděny, takže penále od té doby stále narůstá geometrickou řadou (podobně jako na začátku graf covidu.) Máme nyní velkou šanci začít rovnat deficit, odstraňovat nefunkční části systému. Bohužel podle nastavené hierarchie hodnot naší civilizovanou společností, která se zatím neprojevuje tak, že by se chtěla začít uskromňovat. Naopak čekáme, až TO VŠECHNO SKONČÍ, abychom mohli pokračovat tam, kde jsme přestali, bez ohledu na penále.

    V dnešním novu letíme v malém měřítku skokem dál. Je to proto, že Slunce s Lunou, dělící se svorně o společné místo na začátku znamení Býka, zde mají ještě třetího do party – velikána Urana, jehož náplní práce jsou skoky do dálky a do výšky a všemožné klauniády v sólo provedení. Ten si potřebuje dělat věci po svém, vyjádřit svoji individualitu a nepodřizovat se jakékoli uniformitě, konvencím.

    Bude v nás vyvolávat potřebu být sami sebou, mít víc svobody a nezávislosti, víc prostoru k dýchání. Bohužel však budeme narážet na protitlak od Saturna (rigidní autorita, momentálně na počátku Vodnáře), který nechce povolit utažené otěže a bude se snažit trvat na zavedených omezeních co možná nejdéle.

    Saturn s Uranem budou mít takto rozdané karty ještě téměř dva roky, kdy budou v kvadratuře. Pro nás je to čas k zamyšlení, jak to vlastně my, jako živočišný druh mezi sebou máme. Jestli musíme lpět na svém pocitu svobody nebo jestli si umíme připustit, že jsme součástí celku svého druhu, aniž bychom pozbyli své jedinečnosti.

    Jestli budeme bojovat jeden proti druhému na jakémkoli bojišti, ať konkurenčním nebo válečném nebo v boji s viry, prostě na jakémkoli poli. Nebo jestli zaznamenáme přítomnost druhých ve svém okolí a pochopíme provázanost a napojení do společné sítě Květu života.

    Dnes už jsou v obecném povědomí informace o způsobu života různých biologických druhů, rostlin, stromů, hub, žijících na podkladě společného mycelia, podloží, kterým si předávají a šíří zprávy a informace. Sítí už máme habaděj, tak teď už jen zbývá zapojit je ke všeobecnému prospěchu nejen vůči našemu druhu, ale především vůči naší planetě, která včera slavila svůj svátek.

    Začněme využívat společné sítě k šíření úsměvů a radosti, k podpoře sebevyjádření a nenechme se ovládnout ulpívajícími pavučinami strachu, které vytvoří neprodyšnou roušku, mlhavý závoj nevědomosti.

    Příště se setkáme 7.května za úplňku ve Štíru, se Sluncem stále ještě v Býku.

    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 20:56

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.