Kalendář

Březen 2020
Po Út St Čt So Ne
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 24Bře

    v 10:28 hodin středoevropského času,

    na 04°13´ Berana

    Sabiánský symbol pro tento stupeň zvěrokruhu zní „Okřídlený trojúhelník“ s podvysvětlením „Schopnost sebetranscendence (přesahu)“.
    Klíčová věta: NOVÁ DIMENZE BYTÍ

    V Mayském orákulu je dnešním symbolem OC (čteno ouk) – průlom, nový začátek, průvodci a strážci, autentičnost, srdce.

    Dnes se na počátku dalšího lunárního cyklu, v novu, setkávají na stejné pozici Slunce a Luna v Beranu.

    Pár stupňů od nich je postavena Lilith, propojená Sluncem s Cheirónem v očekávání zlepšení své bolestné situace, protože jedině Cheirón je ten, kdo ji dokáže ránu otevřít a zázračně vyléčit.

    Dnes vás nebudu zatěžovat složitými dedukcemi a popisem astro události kromě jediné: Saturn se minulou neděli 22.3. přestěhoval z Kozoroha do Vodnáře, kde zůstane do 1.července. Pak se ještě naposledy přijde rozloučit do Kozoroha, odkud už se na konci roku definitivně, na dalších 30 let odstěhuje o dům dál. Bude to významný krok, protože půjde přes hraniční čáru za doprovodu Jupitera.

    Konečně se k nám vrátil vzdušný živel (Vodnář – vzdušné znamení) a vzrostla naděje, že se naše mozkové závity rozjedou ku prospěchu věci pro všechny a všechno. Tak si to Saturn ve Vodnáři žádá a toto řešení nabízí jako hozenou rukavici. (vysvětlení tohoto úsloví najdete možná na googlu, komu se nechce, je to „výzva“).

    Co nevidět překročí hranice z Kozoroha do Vodnáře i Mars (30.3.), ale Mars jede v joggingu, takže se už v polovině května stěhuje zase o dům dál, do Ryb.

    Zkušenost se Saturnem ve Vodnáři mají ti z vás, kdo jste se narodili mezi 1991 – leden 1994, 1962 – 1964, 1932 – únor 1935. Výše jmenovaní mají ve svém osobním horoskopu Saturna ve Vodnáři.

    Podívejme se teď na vše i z jiného úhlu pohledu, na situaci, kterou ještě nikdo ze současných obyvatel Země na vlastní kůži nezažil, co se posledního pobytu tady týče.

    I to nakonec patří k tématům Saturna ve Vodnáři – speciální prostředky a moderní technologie, využité ke vzdělávání. Počítačové hry Saturn neuznává, veškeré aktivity by měly podle něj vést k větší dokonalosti a vzdělanosti. Ve Vodnáři ale dokáže zamhouřit oko a může se i zapomenout, když ho hry díky důvtipným nástrahám zaujmou.

    Ve Vodnáři se Saturn svléká z office saka a kravaty a vybírá si v šatníku něco extra, v čem může i budit pozornost, protože se cítí být nad věcí a nad rozličnými klišé, které ho veskrze nudí. Práci z domova velmi uvítá, je dost zodpovědný na to, aby si uhlídal svoje povinnosti.

    Ve Vodnáři není tak strohý a konzervativní jako bývá v Kozorohu. Dokonce je ochoten přečíst si tyto řádky a zamyslet se nad nimi. Udělejte to prosím teď i vy a zamyslete se nad tím, kudy nám utekla naše imunita, jestli jsme ji nespláchli do odpadu přehnanou snahou po čistotě s bludnou představou zdravého sterilního bezpečí.

    Existuje Maslowova pyramida hierarchie potřeb člověka. Na první příčce jsou fyzické potřeby (jídlo, pití, dýchání, apod.), jež jsou v moderním světě podmíněny moderními technologiemi. Pokud ty nebudou začleněny, pyramida potřeb přestává fungovat.

    Bude zajímavé sledovat další vývoj, když si zahrajeme hru na nedostupnost technologií. Jakým způsobem se dostaneme dál:
    2. příčka – jistota a bezpečí
    3. příčka – láska, přátelství, sounáležitost
    4. příčka – uznání, respekt, sebeúcta
    5. – 8. příčka jsou motivační k růstu, nadstavba, luxusní bonus k dobru navíc

    Ve válkách se lidské potřeby smrskávají do přežívání v 1. příčce. V dnešní konfrontaci v obtížných podmínkách jakkoli vyvolaných se můžeme za určitého omezení stále pohybovat i v dalších patrech, a to vše, díky technologiím.

    Návrh pro odvážné – teď, když jsme všichni pěkně ponořeni do rodinného prostoru, pojďme si zahrát hru Hodinu denně bez tlačítek. Zkusme si zahrát hru, která byla pro naše předky běžnou realitou, kdy se celá rodina večer sešla u kuchyňského stolu, zapálila se petrolejka, rozsvítilo se světlo a každý si vzal do ruky svoji knížku a potichu se začetl.

    Nebo hru na černou hodinku, lepší než pobyt ve tmě!

    Také můžete právě nyní z okna sledovat krásně svítící Venuši.

    Přeji vám krásné jaro s hřejivými slunečními paprsky.

    Předpokládám, že ročník 2021+ konec 2020 bude velice silný podobně, jako tomu bylo na začátku sedmdesátých let. I tak je možno trávit večery, až se děti uloží do postýlek.

    Příště se sejdeme 8.dubna za úplňku ve Vahách, se Sluncem v Beranu.
    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 20:22

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.