Kalendář

Březen 2020
Po Út St Čt So Ne
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 20Bře

    začátek astrologického roku

    ve 04:51 hodin středoevropského času
    Slunce 0°00´ Berana

    Prvnímu stupni zvěrokruhu a zároveň i Berana přísluší sabiánský symbol „Ženu, která právě vystoupila z oceánu, objímá tuleň“ s podvysvětlením „Vynoření nových forem a potencialit vědomí“.
    Klíčová věta: IMPULS BÝT

    V Mayském orákulu je dnes v kalendáři CIMI (čteno kí mí) – odevzdání, uvolnění, smrt a transformace.

    Rok se s rokem sešel a my s vůní jara a se vstupem Slunce do Berana opět otvíráme dveře do nového astrologického roku. Letos za nezvyklých podmínek, které ani pamětníci v úctyhodném věku nikdy nezažili.

    Podívejme se na astrologické souvislosti. Existuje pravidlo, podle kterého je při výjimečných situacích signifikantní pohled na poslední proběhlá zatmění. Na Štěpána – 26.prosince loňského roku proběhlo zatmění Slunce. Zatmění Slunce probíhá vždy a jedině v novoluní, zatímco zatmění Luny jedině v úplňku.

    Tehdy byl nov velice jupiterský, protože Jupiter stál na téže značce jako Slunce s Lunou, to znamená na 5.stupni Kozoroha.

    Jupiter se toulá vesmírem s nálepkou „Velké štěstí“, na základě jeho příslovečné otevřenosti a velkorysosti, nefalšované upřímnosti a smělosti. Má však, jako všechno ostatní i svoji odvrácenou tvář – dokáže uvést do pohybu to, co Saturn dovede držet pod pokličkou, neostýchá se rozjet nový projekt, aniž by dlouze přemýšlel o důsledcích.

    Saturn – sevřený, rigidní a konzervativní, Jupiter – otevřený, vstřícný a vynalézavý.

    Pokud se Jupiter aktuálně objeví v životě člověka (jako tranzitující), může mu buď rozvázat ruce a pomoci realizovat jeho dlouho odkládané vize, na které si předtím netroufl nebo u něho může nečekaně spustit metastázy, protože jeho rakovinné buňky už se nemohly dočkat, až dostanou shora pokyn k nekontrolovanému množení – zelená pro virus.

    2.prosince 2019 přešel Jupiter ze Střelce (tam byl ve svém rodném kraji) do Kozoroha, kde není příliš vítaným hostem, protože Kozorohu vládne Saturn, odvěký Jupiterův soupeř v duelu.

    Na počátku prosince byla ohlášena první oběť koronavirusu. (vir se podle mne hodlá usídlit v počítači, zatímco s fyzickým tělem má co dělat virus, je to tak, odborníci na češtinu?)

    K úplňku 12. prosince 2019 jste si zde mohli přečíst tyto řádky, které jsou platné i nadále:

    „…Stejně tak je to se Saturnem a Plutem, od minulého pondělka i s Jupiterem a dalšími přítomnými v Kozorohu. Tu současnou velkou převahu v tomto znamení nelze přehlížet. Všem tam vždycky, odedávna a bez výjimky vládne Saturn. I ten má svoje dvě tváře. To on je strážcem prahu mezi Vědomím a Nevědomím, a tak rozhodneme – li se pro život k obživě a k plnění povinností, kde prostoru pro radost katastrofálně ubývá, Saturn bude rád, řekne, dobře, jestli chceš, proč ne, jsi můj člověk, dostaneš ode mne samé červené puntíky a zlaté výložky vysokých hodností. Ale víc už tady toho pro tebe nemám, pěkně si k stáru budeš ty metály prohlížet, leštit a ukazovat je někomu, až tě někdo v tvé samotě bude chtít jednou za rok navštívit.

    Saturn pokračuje: Mám pro tebe ale i druhou nabídku, ale tam se dostat, znamená překročit ten práh, na kterém stojím Já, stojím totiž na tvém Stínu. Až se ti to podaří, ocitneš se v jiné realitě, dojdeš k pochopení, že to, co se třpytilo zlatem a drahými kameny, byl pouze blud a iluze, představy, že Štěstí = Bohatství materiálních statků. Překročíš – li však ten práh, dojdeš k vyššímu poznání a k moudrému nadhledu, kdy nebudeš potřebovat posuzovat, kdo je lepší a významnější a kdo chudší a bědnější. Nejde totiž o Moc hmoty, ale o Sílu ducha. Až a jestli to pochopíš, přijmeš mne jako svoji velikou oporu a nikoli jako hrozbu a strach z překážek. Řekl Saturn, a jak to bude pokračovat dál, to se dozvíme co nevidět, až se v příštím roce budou dělit o stejné místo Saturn s Plutem, atd., atd. Představení začíná již v průběhu ledna, zajistěte si včas lístky….“

    Během jakéhokoli zatmění se zdůrazňuje naše cesta od počátku k cíli, od kolébky ke hrobu, od plínek k moudrosti pozdního věku, od bodu alfa do bodu omega, od lunárního uzlu jižního k severnímu, od dračího ocasu k dračí hlavě.

    Jižní lunární uzel (počátek) stojí dnes na 5. stupni Kozoroha, přímo tam, kde stálo Slunce s Lunou v lunárním zatmění 26.prosince 2019. Proto zde platí stejný sabiánský symbol s klíčovým slovem Agrese.

    Směr a záměr můžeme načíst na opačném pólu, na severním uzlu na 5.stupni Raka s klíčovým heslem Karmická náprava.

    K zatmění Slunce 26.prosince 2019 jste si zde mohli přečíst tyto řádky, které jsou platné i nadále:

    „…naproti v Raku je osamělý severní uzel, místo, které je jasně vidět, nic mu nezaclání, ani mu neubírá prostor. Kozoroh je skvělé místo, odkud máme příležitost vydat se na zkušenou napříč přes hemisféry, přes rovník, přes svůj střed, do místa, které přece jenom toužíme poznat. Znamená to cestu od kariéry k rodině, od praktického plánování k jednání na základě pocitů, od korektnosti k vřelosti, od chladu k teplu, od zimy k létu. Je důležité si cestou připomínat, že nyní je možné cokoli nahlédnout jako pod zvětšovacím sklem a pokud nepůjdete lovit v povánočních slevách, můžete v těchto magických dnech proměnit svoje temná místa ve světlo.
    Nabídka slunečního zatmění má záruční lhůtu jeden rok, lunárního půl roku. Tak dlouho čeká téma, které to které zatmění přináší.“

    A aby toho nebylo málo: Oba dva uzly jsou k sobě poutány kvadraturou k dvojici Lilith + Cheirón na 6.stupni Berana.

    Tady platí sabiánský symbol:
    „Čtverec, jehož jedna strana je jasně osvětlena“ s podvysvětlením „Emocionální touha existovat jako osoba, konkrétně a pevně.
    Klíčová věta: JEDNOSTRANNÉ TÍHNUTÍ K VNITŘNÍ STABILITĚ

    Cheirón se dělí o společné místo s Lilith cca každých deset let. Naposledy to bylo v roce 2010. Už tehdy, následně po ekonomické krizi, došlo k velkým neshodám mezi Plutem a Saturnem (v kvadratuře), které na přelomu 2019 a 2020 gradovaly do extrému (v konjunkci).

    Každých cca deset let se planeta Země ozývá a žádá o pozornost, potřebuje zhojit svá zjizvená místa. Pod vší tíhou asfaltu, betonu, plechů a plastů už nejde dýchat a každý z nás se obírá o část své životní energie, již dobrovolně odevzdává do rukou svého Stínu, který umí dokonale kritizovat a radit, jaké kroky „by se měly dělat, abychom byli zase všichni v pohodě tak, jako dřív“. Řešení nabízí severní uzel – od kariéry k rodině, od praktického plánování k jednání na základě pocitů, od korektnosti k vřelosti, od chladu k teplu.

    Navíc se současnou zkušeností už nebude nikdy nic jako dřív, ale prostě jinak. Záleží na každém z nás, ke kterým dveřím budeme mít klíč a který klíč ze svého svazku dobrovolně odevzdáme či se ho vzdáme.

    Dobrý vstup do jara přeje
    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 20:42

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.