Kalendář

Únor 2020
Po Út St Čt So Ne
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 09Úno

    v 08:33 hodin středoevropského času,

    na 20°00´ Lva

    Tomuto stupni Lva přísluší sabiánský symbol „Indiáni Zuni provádějí rituál k poctě Slunce“ s podvysvětlením „Návrat ke glorifikaci přírodních energií“.
    Klíčové heslo: IDENTIFIKACE POMOCÍ UCTÍVÁNÍ

    V Mayském orákulu je dnes v kalendáři CIMI (čteno kí mí) – odevzdání, uvolnění, smrt a transformace.

    Dnešní úplněk představuje stejně jako ostatní úplňky vrcholnou fázi 29,5 denního lunárního cyklu. Ode dneška se bude zase zpátky obrovská čočka Luny na obloze zmenšovat, až dojde 23. února do počáteční fáze, do novoluní.

    Nebýt Luny ve Lvu, stojící proti Slunci ve Vodnáři na opačné straně od všech ostatních planet, opakoval by se v horoskopu znovu, už po několikáté tvar misky. To znamená, že jedna strana zodiaku sotva udržuje rovnováhu, aby se celý systém nezhroutil. Není to žádná novinka, občas se to stává, například v letech 2. světové války a po ní a následně i v průběhu dalších let.

    Až se 16. února dorovná i Mars (prozatím ještě ve Střelci) do Kozoroha, ocitnou se za novoluní 23. února už úplně všechny planety (občas kromě rychle se pohybující Luny) ve vzestupných znameních (Kozoroh – Vodnář – Ryby – Beran – Býk – Blíženci), zatímco v sestupných znameních nebude ani jedna planeta! – Rak – Lev – Panna – Váhy – Štír – Střelec.

    A tak tomu bude až do 28. května, kdy vstoupí první planeta do Raka (bude to Merkur).

    Slunce začalo za zimního slunovratu zvedat hlavu ke světlu a za letního slunovratu se ocitne Země v jeho nejtěsnější blízkosti tak, jak je tomu co svět světem stojí a jak je přirozeným během přírody a jejích cyklů.

    Pro nás, obyvatele naší dosud barvité planety to znamená, že veškerá naše energie a úsilí bude po zimním období spánku ve tmě vložena do obnovy života, směrem vzhůru do jeho klíčení, růstu a rozvoje. Pokud budeme sledovat pohyb a stoupající záři Slunce, naučíme se vracet se ke své osobní zářící přirozenosti.

    Pro každého z nás bez výjimky je to jedinečná, neopakovatelná příležitost a možnost nabýt zkušenosti nových kroků v rámci osobního rozvoje.

    Od 28. května se bude energie pomaličku překlápět směrem k sestupným znamením, odpovídajícím první sklizni plodů, obilí, ukládání zásob na období, kdy bude světla postupně ubývat. Ale to je ještě zatím hodně předčasné, teď stoupáme vzhůru, blíže Slunci, světlu a teplu.

    Nově příchozí, narození do 28. května budou mít vystavenu hlavu vzhůru k výšinám, se zvědavostí, co ještě by bylo možné učinit pro naši planetu Zemi. Záležet bude samozřejmě na postavení hbité Luny v horoskopu jejich narození.

    …až budu starým mužem, koupím si pergamen a štětec a tuš a jako čínský mudrc sednu na břeh řeky a budu pozorovat lidi kam jdou asi a budu mlčet jako mlčí ti, kdo vědí už a budu starý muž…vytanulo z paměti jedné staré ženě, protože v dnešním horoskopu je na začátku Berana trojice Lilith – Venuše – Cheirón.

    Možná, že vám o tom bude příště vyprávět pohádku. Týká se patrně i asteroidu Persefoné, která se dnes dělí o místo se Sluncem na 20. stupni Vodnáře. Dělili se o ni mezi sebou v jejím příběhu Hadés a její matka Cerés. Persefoné skončila bohužel ve střídavé péči, padla za oběť proto, aby Země nezhynula suchem a neúrodou, jako úlitbu lačnému vládci podsvětní říše Hádovi.

    Lilith s Cheirónem se setkávají zpravidla jednou za 9 až 10 let.

    My se sejdeme příště za novoluní 23. února.

    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 21:52

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.