Kalendář

Leden 2020
Po Út St Čt So Ne
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 24Led

    ve 22:42 hodin středoevropského času,

    na 04°25´ Vodnáře

    Sabiánský symbol pro tento stupeň zvěrokruhu zní „Rada starších uskutečňuje záměry mladého vůdce“ s podvysvětlením „V kořeni obsažený základ minulého konání, který posiluje a podporuje rozhodnutí jedince, učiněná v krizi“.
    Klíčová věta: SPOLEHNUTÍ NA PRECEDENS

    V Mayském orákulu je dnešním symbolem OC (čteno ouk) – průlom, nový začátek, průvodci a strážci, autentičnost, srdce.

    Novoluním ve vzdušném Vodnáři se trochu vylepšilo živlové skóre, jelikož se nám již delší dobu vzduchu (rozumové myšlení) téměř nedostávalo. Jestli nám To doteď hlava nebrala, mohlo se nám Tam v předešlém týdnu žhavit a rozsvěcet jako v Edisonově žárovce.

    Zítra, 25. ledna začíná Čínský Nový lunární rok ve znamení Krysy. Zahajuje tak cyklus pro další desetiletí. Kvůli vzrůstajícímu počtu onemocnění neznámým koronavirem se v Číně nepočítá s obvyklými velkými oslavami.

    V dnešním novu se otvírá vstupní brána do nového lunárního cyklu, do prostoru, v němž hlavní slovo má Uran, vládce Vodnáře. Právě v tomto znamení dnes zaujímá pozici Slunce s Lunou. Společně jsou pod tlakem Urana, který je trošku dloube pod žebry a lechtá v podpaží, prostě je nenechá v klidu spočinout a meditovat o nekonečnu.

    Máte – li pocit, že poslední dobou jedete na maximum a přitom nejste schopni udržet krok, není divu. Všechny planety drží momentálně jako v přílivové vlně svůj přímý směr, bez ohledu na to, jestli jsme na ni připraveni nebo ne. Uran k tomu jen přispívá vrozeným talentem způsobit tu a tam chaos, takže člověk neví, kam dřív skočit.

    Nabízí se nám příležitost se v takových okamžicích zastavit a uvědomit si, proč, co a jak vlastně, že jsme už zase bezděčně vklouzli do starých „osvědčených“ vyjetých kolejí, aniž bychom si řekli Stop.

    Uran nám pomáhá spojit se při zastavení se sebou sama, uvědomit si, jestli místo, kde žijeme je to pravé místo, kde se cítíme dobře, jestli sdílíme prostor s člověkem, s lidmi, s kterými máme co společného.

    Znamení Vodnáře se sice řadí do čtveřice tak zvaných pevných – fixních znamení (Býk, Lev, Štír, Vodnář), nicméně je jedním z nejotevřenějších typů, co se týče nových myšlenek a alternativních přístupů.

    Určitou vytrvalost či neústupnost můžeme zaznamenat v jeho potřebě svobodného prostoru, ve smyslu pro spravedlnost, v otevřenosti vůči všemu jinému, cizímu, z čeho má většina ostatních znamení naopak obavy a strach. Na jednu stranu nepoddajný a nekompromisní a na druhou stranu otevřený všemu neznámému, co nutí k zamyšlení a co vnáší čerstvý vzduch jak do prostoru, tak do společnosti jako takové.

    Pro vás, kdo máte kolem dnešního data narozeniny, nejsou toto žádné nové zprávy. Avšak pro ty z vás, kdo máte své Slunce nebo Lunu na začátku ostatních fixních znamení (Býka, Lva, Štíra) bude patrně dnešní téma velmi naléhat. Nebraňte se tomu, co vám může připadat jako ohrožující, protože jste ještě nic podobného nezažili a vydejte se na dobrodružnou cestu, protože život je přece jedno velké dobrodružství!

    Příště se sejdeme 9. února za úplňku ve Lvu, se Sluncem ještě stále ve Vodnáři. Mezitím proběhne důležitá událost – 28. ledna se přestěhuje Lilith z Ryb do Berana, z konce zodiaku k jeho počátku.

    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 21:15

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.