Kalendář

Prosinec 2019
Po Út St Čt So Ne
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 26Pro

    06:13 hodin středoevropského času, na 4°07´ Kozoroha

    Tomuto stupni Kozoroha přísluší sabiánský symbol „Indiáni na válečné stezce plují na dobře vybavené kanoi, někteří veslují, jiní tančí válečný tanec“, s dalším vysvětlením – Mobilizace fyzických a emočních energií, podporujících dobyvačného ducha.
    Klíčové heslo: AGRESIVITA

    V Mayském orákulu je dnešním symbolem IMIX (čteno imíš) – červený drak, ze všech dvaceti symbolů úvodní, první v pořadí. Je to primární vědomí, základní instinkt k přežití, Velká matka, božská výživa a podpora.

    Novoluní slučuje dohromady Slunce a Lunu do jednoho společného bodu horoskopu, dnes na začátek Kozoroha. Tentokrát se rozhodl dělat jim v zatmění společnost takzvaný jižní lunární uzel, dračí ocas, Ketu ve Védské astrologii a vedle něho také neméně významný Jupiter.

    Zatmění nebude v Evropě viditelné, nicméně probíhá ve velmi zajímavé době, kdy po tři dny po zimním slunovratu Slunce svým jasem příliš nehýří a až teprve třináctá noc mezi Štědrým dnem a svátkem Tří králů 6.1. představuje v křesťanské symbolice konec Vánočních svátků.

    Celé toto období, kdy Slunce i čas se jako kdyby zastavili, je opředeno tajemnem a magií, je příležitostí k zastavení, kdy se můžeme ponořit do hloubi svého nitra, ke svým zemřelým předkům. Ke všemu, co je pro nás jindy nepřístupné, se v této době otvírají brány a zvou nás nahlédnout dovnitř.

    Veškerá činnost je utlumena, lidé se soustředí na své nitro, na komunikaci se svými zemřelými předky. Na druhé straně se paralelně zjevuje magie mimořádných slev a různých Black Friday, jejichž hlučné výkřiky chtějí posvátné mystické ticho v nás přehlušit.

    Vnitřní rozpor se zrcadlí i ve Slunci. Právě dnes je Slunce v zatmění v těsném kontaktu s jižním uzlem, s výchozím bodem jeho cesty, zatímco severní uzel naproti je jeho cílem. Tak i my jako Slunce váháme, jestli zůstávat u svého jistého výchozího bodu, startu, jehož vůni či pachy a barevné tóny už za tu spoustu let dobře známe.

    A přestože bychom rádi vyzkoušeli jinou variantu, bojíme se, co tam, na druhé straně, až budeme u svého cíle, najdeme. Bude to tam útulné nebo nepřívětivé? Budeme tam o samotě nebo tam budou davy lidí? Budeme tam mrznout nebo se málem upečeme? Budeme se tam cítit fantasticky nebo tam budeme tiše trpět?

    Dnešní horoskop vykazuje podporu k cestě do protilehlého bodu, k cíli naší cesty, do severního uzlu v Raku. V Kozorohu je sice plno téměř k nedýchání – je tam Slunce s Lunou v novoluní, k nim ještě jižní uzel v zatmění Slunce, dále jejich momentální blízký společník Jupiter a kousek vedle Saturn s Plutem, o nichž byla řeč minule. Navíc o pár stupňů ve vedlejším Střelci Merkur.

    Zatímco naproti v Raku je osamělý severní uzel, místo, které je jasně vidět, nic mu nezaclání, ani mu neubírá prostor.

    Kozoroh je skvělé místo, odkud máme příležitost vydat se na zkušenou napříč přes hemisféry, přes rovník, přes svůj střed, do místa, které přece jenom toužíme poznat. Znamená to cestu od kariéry k rodině, od praktického plánování k jednání na základě pocitů, od korektnosti k vřelosti, od chladu k teplu, od zimy k létu.

    Je důležité si cestou připomínat, že nyní je možné cokoli nahlédnout jako pod zvětšovacím sklem a pokud nepůjdete lovit v povánočních slevách, můžete v těchto magických dnech proměnit svoje temná místa ve světlo.

    Nabídka slunečního zatmění má záruční lhůtu jeden rok, lunárního půl roku. Tak dlouho čeká téma, které to které zatmění přináší.

    Zatmění se týkají každého z nás, speciálně však těch, kdo jsou narozeni kolem dnešního data, nebo za 3, 6, nebo 9 měsíců.

    Jelikož zatmění probíhají vždy ve dvojici, sejdeme se u zatmění Luny, ale až v příštím roce, 10.ledna.

    Přeji vám všechno dobré během průchodu tmou a zpět ke světlu.
    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 20:43

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.