Kalendář

Prosinec 2019
Po Út St Čt So Ne
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 22Pro

    Slunce vstupuje na 0° Kozoroha v 5:21 hodin středoevropského času

    Sabiánský symbol pro 1.stupeň Kozoroha zní „Indiánský náčelník požaduje na shromážděném kmeni vůdcovskou moc“. S dalším vysvětlením „Moc a zodpovědnost, přítomná v každém uplatnění vůdcovského nároku“.

    Klíčové heslo: STÁT SE AUTORITOU

    V Mayském orákulu je dnešním symbolem Caban (čteno ka ban) – zemská síla a galaktický řád, proměnlivá rezonance se světem, léčení krystalem, bílý lev, velryba.

    Ústředním aktérem všech čtyř přechodových okamžiků (jarního a zimního slunovratu, letní a podzimní rovnodennosti) je Slunce. V onu významnou chvíli Slunce otevírá pokaždé jiný prostor a vstupuje branou do nového prostředí, nové roční sezóny, odlišného živlu.

    Podíváme – li se na horoskopy zimních slunovratů posledních let, kdy Slunce vstupuje do zemského znamení Kozoroha, zjistíme, že mezi lety 2016 – 2018 byl věrným pobočníkem Slunce Saturn, zatímco letos mu dělá společnost Jupiter, diametrálně povahově odlišný typ od Saturna.

    Saturn – těžkopádný, plný starostí a strachu před všemi možnými i nemožnými problémy.

    Jupiter – optimisticky laděný, vždy s úsměvem a s energií opřít se do překážek a zajímavých dobrodružství.

    Ještě než vstoupil Jupiter před třemi týdny na území Kozoroha, byl předtím jeden rok ve svém „doma“, ve Střelci. V Kozorohu se cítí jako nevítaný host, tamější úzkostné a pragmatické prostředí mu příliš nesvědčí a brání mu projevit svoji veselou mysl a rozevlátou bezstarostnost. Vlastně je zde genderově velmi zpochybněn.

    Podobně tomu bylo se Saturnem, který si nebyl jistý svojí orientací od konce 2014 do konce 2017, protože v tom období byl naopak on ve Střelci jako téměř nevítaný host. Od chvíle, kdy vstoupil Saturn koncem 2017 do svého „doma“, do Kozoroha, je zase zpátky na svých horských pastvinách a nepochybně ví, jestli je holka nebo kluk (Nikdo není dokonalý!)

    Vzhledem k tomu, že úderem dnešního času 5:21 zimního slunovratu se Slunce ocitlo v Kozorohu, máme za sebou tu nejdelší noc v roce a dnes už bude delší den a zítra ještě delší, atd., atd. Jupiter velmi optimistický pohled vzhledem k blízkosti ke Slunci zásadně podporuje, ačkoli v Kozorohu má trochu těžší nohy než jinde, musí přece jen myslet víc na „to zdravíčko“.

    Už dnes je v Kozorohu významná převaha planet. Za dva dny, v částečném zatmění Slunce, tam přibude ještě Luna v novoluní.

    V posvátné tichosti se teď na tři dny ocitáme v bodu nula, v klidové zóně, na hraně mezi světlem a tmou, mezi dnem a nocí, abychom na Štědrý den mohli sledovat průnik prvních slunečních paprsků světelnou bránou s příchodem nového života. Využijte možnosti, jež vám nabízí zvýrazněný Kozoroh, znamení nejen zemské, ale i spirituální a šamanské.

    Namísto touhy po léčivém světle zkuste v sobě objevit nejprve sílu léčivé tmy. Byla to přece první kvalita, která vás obklopovala v prostředí, pro většinu z vás bezpečném, které jste sdíleli v prenatálu v mateřské děloze, kde jste objevovali své první instinktivní reakce, učili jste se základním tělesným funkcím a získávali jste prvotní emoční vzorce.

    Podobně jako se semínko rostliny dere na povrch z hloubky Země, kde získalo svůj životadárný základ, tak i vy jste se, vybaveni svou životní silou, dostali posléze ze tmy na světlo. Poznali jste bezpečné prostředí ve tmě dělohy, podobně, jako se to děje v Terapii tmou. Teprve, když jste poznali a přijali všeobjímající náruč tmy, mohli jste objevit léčivou moc světla.

    Aniž by si to mnohdy lidé uvědomovali, prožívají tento proces každý lunární měsíc, od novoluní k úplňku a dál k následujícímu novoluní.

    Příště se sejdeme na Štěpána, 26. prosince, kdy dojde k částečnému zatmění Slunce a k novu.

    Přeji vám krásný Štědrý den a celé svátky Vánoční.
    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 22:03

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.