Kalendář

Listopad 2019
Po Út St Čt So Ne
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 26Lis

    v 16:06 hodin středoevropského času,

    na 4°04´ Střelce

    Tomuto stupni Střelce přísluší sabiánský symbol „Stará sova sedí sama na větvi velkého stromu“, s podvysvětlením „Vyvážený a moudrý postoj k existenci, založený na jasném vnímání nevědomých faktorů a jejich působení“.
    Klíčové slovo: PROJASNĚNÍ

    V Mayském orákulu je symbolem Chuen – hra, kouzlo, iluze, spontánnost, dítě v nás.

    Dnešní ústřední dvojice – Slunce a Luna se v novoluní dělí o místo na začátku jangového znamení Střelce v ohnivém živlu. Nov je klasicky časem k vytváření záměrů pro následující měsíc, konkrétně nyní do 26. prosince.

    Se zacíleným šípem lukostřelce to nebude ještě tak žhavé, jelikož planeta Neptun se chystá ve středu 27.11. přejít zpátky do svého původního směru, zatímco posledních pět měsíců běžela opačným směrem. Pět měsíců jsme měli na zanoření se do bezbřehých hlubin nevědomí neptunické říše – viz dnešní Sabiánský symbol.

    V okamžiku přesměrování se planeta (jakákoli) téměř zastaví, aby mohla projet otočku a nabrat rychlost k jízdě odlišným směrem. Naposledy to byl Merkur, který se 20.11. vrátil do přímého směru a my jsme si mohli konečně oddychnout, protože už nemusíme být tolik opatrní na pečlivé čtení smluv, obsedantní dochvilnost, technickou dokonalost, dodržování termínů a na všechno to, co Merkur retrográdní vyžaduje.

    Přestože je znamení Střelce příslovečné pro svoji otevřenost, optimizmus, nadšení, smysl pro dobrodružství a výpravy za poznáním, okolnosti a osudy, s nimiž se denně setkávám mě nutí obrátit se dovnitř, na cestu do nitra, k hledání příčiny, proč se děje to, co se děje.

    Střelec a Ryby mají tradičně stejného vládce, Jupitera, ačkoli od doby objevu Neptuna (1834) vládne Rybám právě on. Neptun je shodou okolností v Rybách (takzvaně doma), kde se nachází ve vybrané společnosti Lilith a kousíček opodál na ně hledí z Berana Cheirón. Velice zajímavá skupinka, jež dokáže odhalit i to, co je jinak skryto za opancéřovanými dveřmi 13. komnaty.

    Alice Miller, švýcarská psychoanalytička, napsala v jedné ze svých knih sdělení, jež zde mají své místo a více slov netřeba:

    Pravdu o svém dětství máme uloženu ve svém těle,
    ačkoli ji můžeme potlačit, nemůžeme ji změnit.
    Můžeme oklamat svůj rozum, zmanipulovat svoje pocity,
    zmást svoje představy, či oklamat své tělo medikací.
    Jednoho dne nám však naše tělo předloží účet k platbě,
    protože je nezkorumpovatelné jako dítě,
    které dlí stále v duchu a které nebude akceptovat žádné kompromisy nebo omluvy
    a nepřestane nás trápit, dokud se nepřestaneme vyhýbat pravdě.

    Zmíněný Jupiter je dnes na stejném místě jako Venuše (velké a malé štěstí dohromady!) na stupni Galaktického centra, kolem něhož naše galaxie rotuje. Využijte tuto krásnou konstelaci a vnímejte, co se ve vašem těle děje, co se ozývá, co čeká na to, aby bylo staré trauma z dětství odkryto a vyléčeno.

    Příště se sejdeme za úplňku, 12. prosince.
    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 00:27

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.