Kalendář

Září 2019
Po Út St Čt So Ne
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 23Zář

    Slunce vstupuje do znamení Vah
    v 9:51 hod. letního času

    Prvnímu stupni Vah přísluší sabiánský symbol „Ve sbírce dokonalých exemplářů mnoha biologických forem vystavuje svá nádherná křídla motýl s tělem protknutým špendlíkem“. Vypovídá o nesmrtelnosti archetypu a jeho odrazu v dokonalém, zasvěceném životě, o procesu proměny housenky v motýla, o cestě k dokonalosti skrze oběť přišpendlením.

    V Mayském orákulu je pro dnešní datum v kalendáři MANIK – cestovatel prostoročasem, andělský posel, odvaha, nové směry.

    Dnes dopoledne jsme se s okamžikem vstupu Slunce do Vah přehoupli do podzimní sezóny. Oči bedlivého pozorovatele mohly zaznamenat už teď první náznaky zbarvování přírody ve škále pestré malířovy palety. Sousedka, žijící střídavě tady, ve svém původním domově a v Austrálii, kde žije třicet let, se v těchto dnech stěhovala odsud tam. I tam mají zrovna teď přechodové období, ale na rozdíl od našeho pásma se tam těší na teplo. Denní světlo se u nich začíná prodlužovat, zatímco u nás ho bude postupně ubývat.

    Během jednoho roku prožíváme 4 přechodové dny z jednoho období do druhého. Zahájení jara 21. března za jarní rovnodennosti, kdy Slunce vstoupilo do prvního znamení, do Berana, následuje letní slunovrat 21. června, kdy Slunce vstoupilo do Raka, pak dnešní datum pro podzimní rovnodennost, kdy Slunce vstupuje do prvního podzimního znamení Vah a nakonec 22. prosince, kdy za zimního slunovratu vstupuje Slunce do prvního znamení zimy, do Kozoroha.

    A tak to běží jako hodinky rok co rok.

    Podíváme – li se na horoskop předešlé události, letního slunovratu, kdy Slunce vstupovalo do vodního znamení Raka a srovnáme – li jej s dnešním horoskopem, spatříme, že yatímco Slunce vstupovalo do vodního Raka a Luna byla ve vzdušném Vodnáři, je tomu dnes naopak, jako kdyby si spolu vyměnili živlové kulisy.

    Slunce jde dnes do vzdušných Vah a Luna do vodního Raka.
    Po delším vzdušném půstu budeme teď vzduchem na čas (do 19. listopadu) zahlceni, ale pak už bude zase nouze o průvan a čerstvé ovzduší. Je to tím, že žádná z pomalých planet se neveze ve svém kočáře žádným vzdušným znamením (Blíženci, Váhy, Vodnář.) První pomoc poskytuje krátkodobě především Luna, která proběhne jedním znamením cca během 29 dnů.

    Váhy představují rovnováhu, vyváženost mezi mužským a ženským principem, mezi jinem a jangem, mezi dnem a nocí, světlem a temnotou.

    Zkusme si prodloužit tok světla, přestože Slunce bude se svými paprsky šetřit čím dál víc. Dejme světu veškeré Světlo, Lásku a Soucítění, jež v sobě máme. Vyšleme svá srdce směrem k lidskosti, k planetě Zemi a k Životu. Využijme své nejvyšší a nejčistší úmysly a pamatujme na to, že pravda není někde venku, ale uvnitř, v každém z nás.

    Nezaměřujme se na to, co je venku špatné. Rovnováha uvnitř působí na rovnováhu venku. Jak dole, tak nahoře a naopak.

    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 19:47

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.