Kalendář

Červen 2019
Po Út St Čt So Ne
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 17Čvn

    v 10:31 hodin letního času
    na 25°54´ Střelce

    Tomuto stupni zvěrokruhu odpovídá sabiánský symbol „Vlajkonoš uprostřed bitvy“ s podvysvětlením „Jedinec se s noblesou podřizuje kolektivním hodnotám a cílům“.
    Klíčové heslo: ZASVĚCENÍ IDEÁLU

    V Mayském orákulu je dnešním symbolem MULUC (čteno mú lúk) – probuzená pozornost, vesmírná komunikace, rozpomenutí se na sebe.

    Jelikož v pátek vstupuje Slunce do znamení Raka, do bodu letního slunovratu, do začátku letní sezóny, máme dnes před sebou poslední jarní úplněk. Slunce je stále ještě v Blížencích, (předcházejících Raku) a proti němu, na konci Střelce stojí ve vrcholné lunární fázi úplňková Luna.

    Luně ve Střelci je velmi, velmi nablízku obrovský Jupiter, pohybující se retrográdně, stejně jako jeho opozičník Saturn (ve smyslu jeho pravý opak). Jupiter přináší do našich životů světlo, optimismus, nadšení a velkorysost, moudrost a spravedlnost, zároveň s tím i aspekt přehánění a nadsázky, nepřijímání optimálních hranic.

    Saturn naopak vybízí ke střídmosti a někdy až k úzkostnému dodržování pravidel a řádu. Jupiter i nadále táhne celý horoskop, stejně jako už několik předešlých měsíců má celé to dění pod taktovkou ve své režii.

    Předpokládejme, že kvůli jejich retro pohybu se proces vývoje někde pozdrží, zamotá se v nečekané překážce, pak zase náhle poskočí o kus vpřed a tak trochu jako na horské dráze pořád dál. Celý den čekáte na avizovaný balíček a ono až do samého večera nic, až teprve pak se přiženou, když už se zrovna chystáte hnát své stádo domů…

    Je dobře držet se Saturnova fokusu a zůstat reálně s pevnou půdou pod nohama, protože jinak by se mohla projevit i momentální akceschopnost Neptuna.

    Nebudu vás dál zatěžovat astrologickými aspekty. Jen upozornění pro ty z vás, kdo jste narození s osobními planetami – především se Sluncem či Lunou a ascendentem cca v druhé dekádě pohyblivých znamení:

    držte se reálií a nenechte se unášet sliby, živením iluzí či přísliby zvenčí. Intenzivní období bude v tomto směru především pro vás celé léto plus září. Jedná se hlavně o Blížence, narozené cca v první polovině června, Panny v první polovině září, Střelce v první polovině prosince a Ryby v první polovině března.

    Současné dění na obloze (Jupiter kvadratura Neptun intenzivně do konce září) je možné využít pro zvýšený příliv inspirace, vizionářský optimismus, pocit spojení s universem, vypovídající sny, odpuštění, tolerantnost a nepodmíněnou lásku.

    Naopak je třeba nenechat se svést ke spirituálním únikům a útěkúm, k rozličným závislostem, k finančním rizikům bez předchozího ověření.

    Momentálně je v retro zpětném směru pohybu jak Jupiter, tak Saturn, tak i Pluto. V reálných kulisách si teď správným rozhodnutím na křižovatce možností ušetříte energii pro pokračování na cestě směrem dál, aniž byste se vraceli a uvízli na časové ose svého života v slepém bodě a točili se na místě jako v bludném kruhu, neřku – li dali si tam šlofíka jako Šípková Růženka.

    Užívejte si proto letní eufórii všemi smysly, avšak s nohama pevně rozkročenýma na Zemi.

    Tentokrát se sejdeme již za pár dnů, 21. června, za letního slunovratu. Poté bude následovat červencová dvojice zatmění, jelikož se přece děje něco zajímavého neustále jak tam, tak i tady!

    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 20:31

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.