Kalendář

Leden 2019
Po Út St Čt So Ne
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 06Led

    ve 2:28 hodin středoevropského času,
    na 15°25´ Kozoroha

    Sabiánský symbol pro tento stupeň zvěrokruhu zní „Školní dvůr, plný chlapců a děvčat ve cvičebních úborech“, s podtextem „Potřeba fyzické aktivity a hry, zejména v dospívání“
    Klíčové heslo: CVIČENÍ

    V Mayském orákulu je dnes v kalendáři MANIK – cestovatel prostoročasem, andělský posel, odvaha, nové směry.

    Dnešní úkaz se projevuje hned v trojici: novoluní+zatmění Slunce+Super Luna. Astrologie se opírá v syntéze o trojí potvrzení určitého faktu, projevu vesmírných těles.
    Novoluním počíná nový lunární cyklus. Zatmění Slunce probíhá jedině pod střechou nové Luny, zatímco zatmění Luny vždy ve spojení s úplňkem.

    Dnešním novem spolu se zatměním se sice dvojice Slunce/Luna již odvrací od Saturna, který byl průvodcem Slunce od zimního slunovratu 22. prosince. Nicméně, aby toho nebylo málo, se za pár dnů (11. ledna) Slunce setká s Plutem, vesmírným pátračem a čističem prostoru od páchnoucího odpadu.

    Dnes se Slunce s Lunou ocitlo přesně na půli cesty mezi Saturnem a Plutem, se Saturnem za zády a s Plutem na dosah před sebou. Saturn připravil s důkladností sobě vlastní parcelu, vyběhal stavební povolení a začal svážet materiál ke stavbě nového obydlí. Mezitím si Pluto vyčistil pracovní stůl, aby mohl dotáhnout projekt nové stavby, ať už se jedná o cokoli, co vyžaduje zbrusu odlišné pojetí, nový rukopis, výběr barev, materiálu.

    Stavba může zastřešovat cokoli, pro co je třeba vytvořit nové prostředí. Ať se jedná o vztah partnerský, o vztah k sobě sama, k rodině původní či současné, o kreativitu, péči o citový zážeh ohnivého plamínku při všem, co člověk tvoří, vytváří, prožívá. Plamínku, jenž plápolá a vyhřívá, aniž by přitom spaloval. Jen je třeba stále přikládat polínka, aby nevyhasl. Kdoví, kdy by šel znova rozžehnout.

    V tomto roce nám půjde v tomto směru na ruku Jupiter v ohnivém Střelci a až do půlky února také Mars v ohnivém Beranovi, kde se cítí jako doma. A od zítřka i na krátký čas Venuše přestupem do Střelce.

    Popsané téma kardinální životní změny se týká těch z vás, kdo jste narozeni kolem dnešního data, Raků naproti = kolem 8. července a v kvadraturách Vah, narozených kolem 9. září a Beranů, narozených kolem 6. dubna.

    Především výše jmenovaní, ale i my, všichni ostatní se ohlédněme o 19 let zpátky a vybavme si, co se tehdy přihodilo na stránkách našeho příběhu a jak se od té doby změnil náš život.

    Super Luna je viditelnější za úplňku, kdy se jeví být jako nadprůměrně obrovský kotouč, jelikož je ve fázi super nejblíže Zemi.

    Mějte se krásně a příště se sejdeme opět v zatmění, tentokrát v zatmění Luny, 21. ledna.

    Máša Růžičková

     

    Posted by admin @ 23:26

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.