Kalendář

Červen 2018
Po Út St Čt So Ne
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 28Čvn

    v 6:53 hodin letního času, na 6°28´ Kozoroha

    Tomuto stupni Kozoroha přísluší sabiánský symbol „Zahalený prorok promlouvá, prostoupen Boží silou“, s podvysvětlením „Schopnost jednat jako mluvčí zjevení transcendentní vůle a pravdy, určující budoucí děje.“
    Klíčové slovo: PROSTŘEDNICTVÍ

    V Mayském orákulu je dnešním symbolem MEN – modrý orel, naděje, sny a vize, třetí oko.

    Úplňková fáze Luny je završením celého cyklu. Od teď bude Luna zase ve své šíři ubývat, až dojde do maximální štíhlosti v novoluní, odkud celý cyklus začne znovu. Pokud se zajímáte o astrologii nebo jste se někdy účastnili planetárních konstelací, víte, že v úplňku stojí Slunce s Lunou v protilehlých znameních a v novoluní sdílejí dohromady jednu pozici.

    Dnes je Slunce stále v Raku a Luna naproti němu v Kozorohu. Saturn zaujímá významné postavení o nic méně než o slunovratu, jelikož se dnes dělí o své místo s Lunou.

    Z pohledu jungiánské astrologie se jedná o Saturnský komplex, jinými slovy je dnešním hlavním tématem Saturn. Minule jsme si řekli, jak je možné obrousit a zjemnit Saturnovy přísné hrany a náročné požadavky, zrcadlící naše představy o očekávání zvenčí.

    Třeba i tak, že mu dáme jiná přízviska, např. náš starý dobrý Saturn, vytrvalý, důsledný, leč spravedlivý průvodce životem, milovaný děda, který mě naučil ohánět se v dílně s nářadím a díky němuž si dokážu s lecčím poradit, laskavá babička, která se mnou měla trpělivost a naučila mě háčkovat.

    http://en.es-static.us/upl/2018/06/moon-saturn-6-27-2018-morning-Eliot-Herman-Tucson-e1530135336899.jpg

    Do hry dnes ještě vstupuje zraněný léčitel Chirón se zápisem do knihy našeho života do kapitoly o dávné bolesti, traumatu ať emočním nebo fyzickém nebo obojím. Saturn důsledně takové rány otvírá, a přestože to někdy hodně bolí, nedá se odbýt. Čím víc se člověk brání a chce přivírat před bolestí oči, tím víc Saturn naléhá, hledá a najde způsob, jak dosáhnout cíle. Spolu s Chirónem dojdou k očištění a zahojení našeho bolestivého místa, jehož původ sahá mnohdy hluboko do minulosti, nezřídka až do rodinné anamnézy.

    Na tělesné schránce se dlouhodobě nepochopený nebo nepřijatý Saturn umí podepsat na zubech, kostech, kloubech, vazivu, kůži, atd. Dlouho, dlouho drží, hodně vydrží, až už dál nemůže a kostra se postupně hroutí, klouby se vyměňují, kortikoidy se aplikují, prostě běžně tak, jak dnes se svým tělem člověk nelidsky zachází. Nakonec i oslovení „Člověče“ se přestalo používat a nahradilo se oslovením v lepším případě z říše hovězího skotu, v horším ani nemluvit.

    Pohled na planety vypovídá o tom, že pro oblast aktivity jsou prázdniny dobře načasované, obrácené směrem k odpočinku, jelikož Mars (aktivita, výkonnost, síla, jasný směr dál) ve Vodnáři je od 26. června do 27. srpna ve zdánlivě zpětném pohybu. Takže hurá, dnes se říká wow nebo uau (?), podle libosti si vyberte, ale především se mějte v létě krásně!

    Astrologicky bude léto plné překvapení, jelikož nás čeká třídílná sada zatmění (viz kalendář ).

    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 18:37

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.