Kalendář

Březen 2018
Po Út St Čt So Ne
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 31Bře

    ve 14:37 hodin letního času, na 10°45´ Vah

    Tomuto stupni Vah přísluší sabiánský symbol „Profesor, mžouraje přes brýle, pozoruje své žáky“ s podvysvětlením „Problémy, s nimiž se ve speciálním kulturním uspořádání potýká předávání znalostí“.
    Klíčové slovo: INSTRUKTÁŽ

    V Mayském orákulu je dnes v kalendáři CIMI (čteno kí mí) – odevzdání, uvolnění, smrt a transformace.

    Vítejte v jaru a přivykejte změně lidského času. Nakonec i ten všudypřítomný Merkur se tři dny po jarní rovnodennosti rozhodl vydat se tak, jako kdyby hodinky šly pozpátku, v takzvaném retrográdním pohybu a bude tomu tak po tři týdny, až do 15. dubna. Slunce se pomalu, ale jistě blíží k místům, kde se co nevidět ocitne pod tlakem pomalých, dlouhodobě působících planet (Pluto a Uran).

    Pro dnešek úplně stačí zkušenost, kterou naše úplňková dvojice Slunce a Luna musela projít před pár dny při setkání s Martem a Saturnem v Kozorohu, kde oba dva jsou ve velmi silném postavení. Být či nebýt, jít do toho nebo pryč od toho, útok nebo útěk. Jak se dnes říká – ještě jsem nebyl na vztah, na rodičovskou roli, případně na smrt ? připraven. Potřeboval snad člověk víc času?

    Víc času k nekonečnému odkládání, zadržování přirozeného běhu života…fůj – prokrastinace, i ten opravář pro jazyk český, zaměstnaný v počítači to podtrhne jako nesmysl, tak možná pro kastrace? Vida, tak tento výraz je vyhodnocen bez chyby, už to nabírá určitý směr.

    Vrátíme se zpět k dnešnímu úplňku, Blue Moon (druhý úplněk v kalendářním měsíci) ve Vahách. Právě ony svým soustavným zvažováním podtrhují aspekt dnešního horoskopu dua Mars Saturn ve vztahu k úplňkové Luně ve Vahách.

    Americký gynekolog William H. Masters, jehož úchvatný životní příběh je poutavě vyprávěn v seriálu Masters of Sex, Mysterium sexu nyní na Artu, vykazuje zřetelně typické rysy konjunkce Mars (aktivita, rychlá akce) + Saturn (zábrany, ostražitá sevřenost a nedůvěra, uvědomění si překážek na cestě, zároveň vysoké ambice), třebaže oklikou.

    K započetí svého výzkumného projektu potřeboval Masters pomoc od Pluta, který šel v té době přes jeho Marta na samém konci Lva. Tehdy také oslovil a zapojil do spolupráce svoji budoucí životní partnerku Virginii Johnsonovou. Výsledky výzkumu Masterse a Johnsonové vyšly česky, v roce 1970 pod názvem Lidská sexuální aktivita.

    Závoj mezi rozdílnými světy bývá kolem úplňku utkán z toho nejtenčího vlákna, buďte tedy opatrní, co (koho) si zvete do svého života, do svého doma. Úplněk je doba výborná k odstraňování staré špíny z domu, přežitých návyků a matoucích starých vzorců chování, jež člověku jenom škodí.

    Přeji vám krásné svátky Velikonoční v čistém, harmonií prodchnutém prostředí.
    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 20:46

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.