Kalendář

Leden 2018
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 30Led

    ve 14:27 hodin středoevropského času
    na 11°37´ Lva

    Sabiánský symbol pro tento stupeň zvěrokruhu zní „Dospělí na večerní garden party na trávníku, osvětleném barevnými lampióny“, s podtextem „Relaxace ve skupině, v příjemném prostředí, únik z pracovní rutiny.“
    Klíčové heslo: SOFISTIKOVANOST

    V Mayském orákulu je dnes v kalendáři MANIK – cestovatel prostoročasem, andělský posel, odvaha, nové směry.

    Každý úplněk je fází vrcholu. Cílové pásky maxima jsme právě dosáhli a tak se zase vracíme zpátky ke startu v novu. Už jsme zvolnili tempo, jen tak se loudáme, pomalu se nadechujeme a nabíráme sílu k novému startu, do nového kolečka (nov a zatmění Slunce 15. února).

    https://www.youtube.com/watch?v=vVn7gSem3fE

    V pořadí druhý úplněk v měsíci (první byl 2. ledna) je tzv. Blue Moon. Je tentokrát spojený s úplným zatměním Luny ve Lvu a se Sluncem v protilehlém znamení Vodnáře. Kromě toho můžeme dnes ještě spatřit i Super Moon, to znamená úplněk, během něhož je Luna v maximální blízkosti vůči Zemi, takže se může z našeho horizontu jevit mnohem větší než jindy.

    Tyto tři skutečnosti, zahrnuté do jednoho dne, jsou velice vzácné. Naposled byly společně zaznamenány v roce 1866.

    Shodou okolností byla na prahu téhož století objevena Ceres (1.1.1801), která byla v roce 2006 povýšena z asteroidu na trpasličí planetu, zatímco během stejného zasedání byla planeta Pluto naopak degradována na planetu trpaslíka. Ceres hraje v dnešním horoskopu jednu z hlavních rolí, protože sdílí svoji pozici s Lunou a severním lunárním uzlem.

    Tato skupina tří má výsadní postavení, protože stojí proti všem ostatním účinkujícím a nebýt jí, celá sestava horoskopu by se buď úplně zhroutila, nebo by byla nucena hledat si vhodný doplněk v hemisféře počínaje Býkem a konče Váhami.

    Ceres, zařazená mezi Mars a Jupiter, je spojována s obživou (Býk a 2. dům) a mateřskou výživou (Rak a 4. dům), včetně starosti o veškerou výživu a plodnost (Lev a 5. dům). Zaujímá hlavní roli v řeckém mýtu bohyně úrody Demeter a její dcery Persefoné, jež byla oklamána a svedena Plutem, vládcem podsvětní říše.

    Velice zajímavý náhled na tento mýtus a jeho spojení v psychologii najdete v angličtině zde
    https://darkstarastrology.com/ceres-planet/

    Znamení Lva je přiřazeno k zemím Českým a k městu Praha (na 8. stupni Lva). Je proto pochopitelné, že víkendové prezidentské volby působily v naší zemi jako zemětřesení na nejvyšším stupni Richterovy stupnice.

    Ačkoli nebude dnešní zatmění Luny u nás viditelné, můžeme si posvítit na témata, které jsou v něm obsažena. Ceres – Persefoné – Pluto, do jaké míry máme v sobě zastoupeny tyto své vnitřní postavy.

    Ceres jako starostlivou matku, pečující o blaho svých potomků až za hrob, Persefoné, závislé, nevyzrálé, stále dětské vnitřní ženy, dítěte, které si bezstarostně trhá na louce květiny a zapomíná na praktický život, Pluta, vnitřní mocné postavy, s nímž se raději netoužíme setkat, přestože on je ochoten nabídnout nám svoje největší poklady, ovšem výměnou za odvahu vydat se do neznámých hlubin našeho nitra.

    Můžeme si je všechny představit na výpravném jevišti, jsme přece v královském znamení, ve Lvu! Pozvěte je k bohatě prostřené hodovní tabuli, ať se spolu seznámí, možná neměli doposud tu čest, jeden o druhém třeba ani nikdy neslyšeli.

    V psychologii se tomu říká integrace, jinak začlenění poztrácených částí.

    A nakonec upozornění na další kouzelný hlasový seminář s Ivanou Vostárkovou 3. – 4. března 2018 v Praze. info na www.dechahlas.cz

    Příjemný nádech a výdech na cestu k novu a zatmění Slunce 15. února.

    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 23:01

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.