Kalendář

Září 2017
Po Út St Čt So Ne
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 20Zář

    v 7:30 hodin středoevropského času, na 27°27´ Panny

    Tomuto stupni Panny přísluší sabiánský symbol „Plešatý muž se chápe moci“, s podvysvětlením „Náhlý vliv a síla osobnosti v dobách, jež volají po rozhodnosti“.
    Klíčová věta: SÍLA VŮLE

    V Mayském orákulu je symbolem Ix (čteno Íš) – šaman, jaguár, zasvěcení, vědění srdce, integrita.

    Poslední ze čtyř letošních letních novoluní probíhá dnes v závěrečné fázi znamení Panny. Už za dva dny nastane podzimní rovnodennost, kdy se Slunce přehoupne do prvního podzimního znamení, do Vah.

    V Panně je doslova přecpáno, jsou tam nejen obě dvě světla – Slunce a Luna, ale také všechny osobní planety – Merkur, Venuše, Mars. Takových dnů v roce, kdy se nám nabízí věcný a praktický pohled na situaci, kdy jsme schopni vyhodnocovat, aniž bychom podléhali vášnivým emocím, je jako šafránu.

    Jedině snad blízké sousedství mezi Merkurem (komunikace) a Martem (vytýčení záměru) může pomíchat karty víc k subjektivnímu náhledu na věc, protože obě dvě strany budou během sporu trvat tvrdošíjně na své pravdě. Původně ani nešlo o nějaký spor, zpočátku to byla jen prostá výměna názorů, dialog, během něhož se začalo postupně vyrývat koryto sváru do čím dál větších, nekonečných hlubin.

    Když se člověk rozhlédne kolem dokola, může objevovat další příležitostí k rozladě. Asteroid Narcissus, stojící proti Merkurovi, může zaplést do systému svých zrcadlových síní ty, kdo s ním mají co do činění.

    https://i.ytimg.com/vi/AmNghMP33I0/maxresdefault.jpg

    Raději dnes nechoďte na Petřín do Bludiště, ani se nenechte svést do bezhraničních nekonečných diskuzí, které nakonec tak jako tak skončí v Bludném kruhu iluze a deziluze, nakonec v roli oběti. Neptun je totiž též aktivně přítomen, dělí se o místo s Narcisem, oba dva naproti Merkurovi.

    Celý horoskop vytváří dojem měchu na rozdmýchávání ohnivé jiskry, který je nutno sešlapávat v místě, kde stojí Saturn s Lilith. Ani tato koalice nebuduje zrovna vytvářet obraz oblohy, prosycené slunečním jasem a teplem. Jedná se spíš o značný tlak, nátlak k tomu, aby se věci dály podle pravidel, která stejně už dávno pozbyly svůj smysl a význam, ale společnost se jich drží ještě stále urputně jako klíště.

    Jeviště dnešní události jen potvrzuje základní chirónské téma dnešního horoskopu. Slunce s Lunou stojí přímo naproti Chirónovi, aktivují zranění, které, pokud ho konečně odhalíme, čeká na léčebnou kůru a postupné začlenění uzdravené součástky v nás do našeho bytostného a rodinného systému. Za přítomnosti Urana může dojít k odhalení zranitelného místa náhle, nepředvídatelně, s možností léčby šokem.

    Sejdeme se už za dva dny, kdy se vstupem Slunce do Vah spolu planety vytvoří řadu jiných vztahů a vazeb.

    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 17:02

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.