Kalendář

Leden 2017
Po Út St Čt So Ne
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 28Led

    v 7:45 hodin středoevropského času
    na 8°16´ Vodnáře

    Tomuto stupni zvěrokruhu odpovídá sabiánský symbol „Prapor se proměňuje v orla“ s podvysvětlením „Dynamické začlenění nových společenských hodnot do individualit, které ztělesňují jejich duchovní potenciál a největší význam“.

    Klíčové heslo: UČINĚNÍ VIZE

    V Mayském orákulu je dnešním symbolem CAUAC (čteno kauak), předposlední z dvaceti symbolů – bouře, oheň, déšť, aktivace pro přechod na vyšší úroveň.

    Nejprve vás chci pozvat na letošní májové planetární konstelace o víkendu 20. a 21. května. Pokud máte o tuto akci zájem, zajistěte si svoji účast včas, protože počet účastníků je omezený. Ozvěte se mi přes kontakt a já vám pošlu všechny další informace.

    Dnešní horoskop má jako již celá řada předešlých fází Luny (počínaje listopadovým novem) tvar misky, jež je tažena Jupiterem ve Vahách – touhou po osobním rozvoji každého z nás.

    9. září loňského roku rozrazil Jupiter lítačky a rozezněla se zvonkohra, která zdálo se, že již odezněla v první polovině roku 2014. Tehdy se Jupiter v Raku vmísil do rozehrané partie mezi Uranem (revolucionář) a Plutem (reformátor), v nadšení, že se pohnou ledy a my už konečně začneme dělat to, k čemu nás shora nabádají. Společně dohromady Uran s Plutem vytváří tlak na radikální změnu tzv. vyspělé civilizace, často náhlými, nečekanými zvraty, body obratu.

    Další výzva a stručné sdělení, leč vystřelené opět jako do vzduchoprázdna. Nic se nezměnilo, nadále obnovujeme šatníky, mobily, vozítka, plníme ledničky zaručeně čerstvými potravinami, pereme prádlo v pitné vodě. Populárním slovem obnovit je myšleno staré mnohdy stále ještě funkční vyhodit a nahradit novým s originální visačkou, často funkčním dočasně krátkodobě.

    Ačkoli nám roste nová bystrá generace, která myslí prakticky jako v tom vtipu, který mi dnes vyloudil úsměv na tváři (díky, Helo). Tatínek se ptá osmiletého synka, co by si přál k narozeninám. Chlapec projevil přání získat menstruační tampóny. Na tatínkův udivený výraz v obličeji odvětil, že sice netuší, co to je, ale v televizi říkali, že se s tím dá dobře hrát tenis, jezdit na kole a plavat a dokonce i skákat padákem.

    Jupiter, jehož oběh trvá jeden rok, se od roku 2014 přehoupl přes Lva a Pannu a 9.9.2016 vstoupil do vztahového znamení Vah. Tentokrát se kyvadlo mezi Uranem a Plutem poprvé vychýlilo loni v listopadu a v prosinci. Reakcí tady u nás dole byl další americký prezident na jevišti lidských dějin a dav na berlínských vánočních trzích, rozmetený teroristou. Jestli máte někdo v rukávu nějakou optimistickou událost z té doby, napište mi o tom, prosím. Napadá mě ještě další zvětšení škvíry, jíž se postupně po řadu let odtrhuje největší ledovec vůbec, ale ani to nezní příliš optimisticky.  

    Jupiterovo kyvadlo mezi Uranem a Plutem se letos zhoupne ještě dvakrát, jednou v březnu, po druhé v srpnu a v září.

    Jak nalézt klid a harmonii i v napjatých dobách, před tuto otázku je lidstvo stavěno prakticky nepřetržitě. Jupiter ve znamení Vah k tomu přímo vybízí a vodnářské novoluní pomáhá získat zdravý odstup, který je ku prospěchu nám, lidem jako celku.
    Je to docela obyčejná, neexkluzivní, každodenní, až rutinní nabídka, nic oslňujícího pro focení na první stránky nejčtenějších novin a časopisů:

    Odpoutejte se od svého starého návyku hledat viníka a soudit toho, kdo stojí před vámi.

    Soudit a hodnotit škrtněte ve všech sférách svého života, přinejmenším ve vztazích.

    Začněte vnímat druhého jinak, z jiného úhlu pohledu, hledejte a najdete v něm to, co je ukryto mnohdy pod několika tvrdými krunýři, nepropustnými obaly, které ho zdánlivě chrání, aby do něho někdo nezabodl svoje kopí.

    Každý z nás touží po tom být respektován a přijat ostatními, patříme přece k jedné veliké rodině lidí. Budete – li předem předpokládat u druhých nepříjemnou reakci, nepochybně se jí dočkáte, protože si o ni už předem říkáte.

    Zlobivý kluk dostane to razítko se vstupem do základní školy a jen těžko, přetěžko ho setře. Pokud se ale najde učitel, který v něm uvidí semínko dobrého kluka, který je jen zdivočelý, ze zlobivce se zázračně vyklube kreativec, rozkvete do krásy jako květina na letní louce.

    To je to, co můžeme dělat úplně všichni, stále, v každém okamžiku. Nestojí to ani korunu, ale odměnou za to budou prázdné ordinace psychiatrů, krachující farmaceutické firmy a psychologové, poskytující jen příjemný rozhovor.

    Příště se sejdeme v únorových zatměních. 7.2. bude lunární a 21.2. solární zatmění.

    Mějte se pěkně, Máša Růžičková

    Posted by admin @ 18:23

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.