Kalendář

Listopad 2016
Po Út St Čt So Ne
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 29Lis

    ve 13:18 hodin středoevropského času
    na 7°43´ Střelce

    Tomuto stupni zvěrokruhu odpovídá sabiánský symbol „V hlubinách země se formují nové prvky“ s podvysvětlením „Alchymický oheň, který čistí i transformuje samu substanci lidského vnitřního života“.
    Klíčové heslo: NOŠENÍ PSYCHICKÉHO PLODU

    V Mayském orákulu je dnešním symbolem CAUAC (čteno ka uak), předposlední z dvaceti symbolů – bouře, oheň, déšť, aktivace pro přechod na vyšší úroveň.

    V dnešním novoluní ve znamení Střelce se můžeme cítit rozstřeleni do všech světových stran, hledajíce přitom sebe sama. Období rozostřeného či naopak zostřeného vnímání se děje nejen soustavným zrychlováním životního rytmu (respektive kakofonického tempa bez rytmu) exponenciální řadou, ale i dalšími upomínkami, odloženými v poštovní schránce s výzvou ke zpracování tématu transformace jak osobní, tak společenské obecně.

    Můžeme předstírat, že ve schránce nic nebylo, dopis, ačkoli doporučený, prý nedostihl svého majitele doma. Jako když student u maturity neumí látku, protože byl tehdy zrovna nemocen. Upomínky v dnešní podobě jsou malou přípravou na rok 2017, kdy už se pojede na první dobrou. Budeme – li počítat závěr letošního roku jako první výzvu a příležitost, dostáváme během těchto dvou let celkem tři možnosti. Do třetice všeho dobrého.  

    O to všechno se postará Jupiter, vládce Střelce, toho času ve Vahách, který navazuje chatrné nitky mezi Uranem a Plutem, vesmírnými revolučními hybateli, kteří už by se bez něho pomalu rozloučili. Promarněná příležitost, zase ty lidské bytosti nezvedly tu hozenou rukavici? Možná někde nějaký ten jednotlivec, ale jako celek?

    Člověk si klade otázku, jak se za této situace zachovat. Je to docela prosté, tak, jako to v jakékoli jiné dějinné etapě dovedli ti nejprostší lidé, kteří se starali o svůj kus půdy, jenž jim poskytoval obživu. Zůstat hluboce pravdivý především vůči sobě, žít svůj život trpělivě a s vděkem za každé nové ráno.

    Leonard Cohen 21.9.1934, s Jupiterem ve Vahách se narodil i zemřel

    Bonusem naší nové doby je pochopení, že je žádoucí brát se takový, jaký jsem – v tom je mistrem Lilith ve Štíru. Díky, Lilith, že jsi tam ještě ( do poloviny února 2017).

    Zameť si před svým prahem, krásné české rčení, ráda ho opráším.

    Mějte se rádi, příště se sejdeme za saturnského úplňku v Blížencích 14. prosince.

    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 22:40

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.