Kalendář

Září 2016
Po Út St Čt So Ne
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 16Zář

    ve 21:05 hodin letního času, na 24°20´ Ryb

    Sabiánský symbol pro tento stupeň zvěrokruhu zní „náboženská organizace úspěšně překonává korupční vliv zvrácených praktik a materiálních ideálů“, s podtextem „Moc duše, schopná zasáhnout do osobního života a navodit nutnou katarzi“.
    Klíčové heslo: OČIŠTĚNÍ

    V mayském orákulu je pro dnešek symbol CHICCHAN (čík čan) – vitalita, vášeň, moudrost těla, had, kundalini, integrace, spojení s řádem.

    Dnes večer se budeme moci v případě jasného počasí kochat pohledem na ztemnělou oblohu, ozářenou Lunou nejen v úplňku. Zároveň s ním totiž dojde i k polostínovému zatmění Luny, u nás viditelném, kdy Luna projde velmi blízko okraje zemského stínu.
    Pokud nám bude počasí přát, budeme moci tento nezvyklý úkaz pozorovat přibližně 40 minut, v  maximu cca ve 20:54 hodin.

    http://www.astro.cz/_data/images/news/2013/04/17/zatmeni_obr1.jpg

    Zatmění se objevují cyklicky ve svých řadách od svého narození až po zánik. Obě dvě zářijová zatmění jsou  součástí tzv. Sarosova cyklu 19N, jehož tématem je uzemnění, pohled na nastalou situaci a čas řešit ji konstruktivním způsobem. Jelikož se Sarosovy cykly opakují pravidelně každých cca 18 let, bylo toto téma aktuální i v roce 1998, 1980, 1962, atd. Jen pro zajímavost – tato řada bude končit roku 2575.

    Tyto informace se týkají především těch z vás, kdo jste narozeni buď kolem dnešního data nebo na samém začátku září (letošní zatmění Slunce) nebo kdo máte některou z osobních planet nebo os horoskopu kolem 10. nebo 25. stupně pohyblivých znamení (Panna, Ryby, Blíženci, Střelec). Ohlédněte se na své časové ose života zpět a porovnejte si situaci, v jaké jste se ocitli tehdy, před 18, 36 lety a co se od té doby u vás změnilo.

    Horoskop dnešního dne je velice akční, jelikož do hry vstupuje Mars ve Střelci, tlačící na pilu jak přes Slunce (jde za vytyčeným záměrem), tak přes Lunu (vytváří podmínky k uskutečnění záměru, s kterým přichází Slunce). Luna však v zatmění ustupuje do pozadí. Pragmatické Slunce v Panně je proto rozhodnuto jít stůj co stůj dál, jakkoli tím bude Luna zraněna a ve svých citech dušena (Luna s Chirónem).

    Opatrnosti nebude tedy nazbyt, dnes platí dvakrát měř a jednou řež, protože jinak by nás rozum mohl dostat do pěkné polízanice, v lepším případě do slepé uličky.

    Pečujte o svoji Lunu, ať je ve vašem horoskopu kdekoli. Její základním poznávacím znamením je citlivost a obětavost, která se v Rybách snadno přehoupne z obětavosti do obětování svých potřeb a bezděčný přestup  do role oběti. Čím víc se budeme snažit zavděčit se svojí podanou rukou, tím víc budeme sami klesat ke dnu.

    Pokud si Luna dokázala pracně vybudovat bezpečné obranné bariéry, aby nebyla stále znovu zraňována, přichází čas na jejich revizi, na odstranění částí, které už jsou zrezivělé, dlouhým používáním zchátralé, s trhlinami, zcela nefunkční a nevyhovující. Teprve potom se s důvěrou můžeme nechat unášet tokem života a pokud uvízneme někde na mělčině, necháme se vynést vírem dál a případnou zátěž ponecháme na břehu, tisknouce kamínek pro štěstí v dlani.

    Podporou k těmto krokům bude asteroid Juno, který se o svoji pozici ve Štíru dělí rovným dílem s Lilith. Juno je nejen bohyní manželství a partnerství, ale též ochranitelkou ženství, žen, manželek, partnerek a jejím nástrojem je královské žezlo. A Lilith netřeba zmiňovat, je tady pro Juno dobrou společnicí.

    Nezapoměňte, že 22. září jde Merkur opět do přímého směru pohybu, takže bude možno opět uzavírat smlouvy, rozjet různé projekty, apod.

    Sejdeme se zde v ten samý den, 22.9. v podzimní rovnodennosti.

    Krásný pohled na dnešní noční oblohu vám přeje Máša Růžičková

    Posted by admin @ 13:00

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.