Kalendář

Srpen 2016
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 18Srp

    v 11:27 hodin letního času, na 25°52´ Vodnáře

    Tomuto stupni Vodnáře přísluší sabiánský symbol „Garážmistr testuje hustoměrem autobaterii“, s podvysvětlením „Pohotovost při aplikaci vesmírných zákonů k řešení každodenních problémů, vyplývajících ze života v naší technologické společnosti“
    Klíčové slovo: MENTÁLNÍ VÝKONNOST

    V Mayském orákulu je dnešním symbolem CIB (kíb) – důvěra, milost, vnitřní hlas, intuice, mystický přenos.

    Minule, 2.8., se v srpnovém novoluní objevila na obloze Boží pěst a dnes se pro změnu ukazuje Boží prst. Tak se také nazývá specifická konfigurace planet Yod ( podle hebrejského písmene ypsilon), jež je hlavní náplní dnešního úplňku. Někteří astrologové nazývají tento úplněk zatměním Luny, nicméně na sérii zatmění si počkáme do září, kdy bude hned 1.9. zatmění Slunce (spolu s novem) a 16.9. zatmění Luny (spolu s úplňkem).

    Tak jako pokaždé, je i tento úplněk vrcholem lunárního cyklu, který se bude se zmenšujícím se svítícím objektem Luny během následujících dnů do prvního školního dne vracet na startovní čáru novoluní.

    V dnešním Yodu stojí v ohnisku pozornosti planeta Jupiter společně s Merkurem  a asteroidem Klotho v Panně. Přestože je Merkur v Panně bez jiných vazeb spíše věcný a praktický, s Jupiterem získává šťávu a odpich, protože tam, kde se octne Jupiter, tam se otvírají brány a stavidla.

    A což když se k nim přidá ještě Klóthó, jedna ze tří bohyň, sudiček, známých jako Moiry, přadleny niti osudu. Klóthó – začíná práci, Lachesis pokračuje a každému odměřuje tolik, kolik mu náleží a nakonec Atropos, která nit odstřihne.

    Stále jsme vystaveni značnému tlaku zvenčí, Jupiter ještě zintenzivní a zvýší frekvenci všemu, co se mu dostane pod ruku.

    Pokuste se zastavit, na chvilku, jak to půjde, zavřete si oči a podívejte se na řečiště, kterým váš život plyne, podívejte se zpátky, pak do místa, kde právě stojíte a dál kupředu. Máte tu moc zastavit se nebo pozastavit na okamžik běh svého života, tok své řeky a prozkoumat jej.

    Možná, že koryto vaší řeky skoro vyschlo, a pak nezbývá než počkat si na blahodárné deštivé období, kdy se k vám voda vrátí a zavlaží váš vodní systém.

    Možná, že máte vody dostatek a můžete se odrazit od břehu a vyplout na loďce, na plachetnici dál, s větrem v zádech a sluncem nad hlavou.

    Možná, že se  nad vaší řekou zrovna přehnala vichřice a vyvrátila strom, který spadl přes koryto vaší řeky života a vy se musíte rozhodnout, jak dál.

    Je mnoho možností a situací, před které jste postaveni a kterým jste vystaveni, ale je jenom na vás, jak si s nimi poradíte a necháte volně a svobodně proudit dál svoji řeku, horskou bystřinu, zurčící potůček.

    V každém případě vaše řeka poteče dál stejně jako život běží dál. Máte ve svých rukách regulovat ji, hloubit její koryto, odstraňovat ostré kameny, bránící jí ve volném protékání. Nemusíte si je brát s sebou, můžete je nechat ležet na břehu, časem obrostou mechem a vrostou do toho místa, jako by tam byly odjakživa.

    Jdete dál a díváte se, jak vaše řeka volně a svobodně protéká do budoucna.

    Přeji vám krásnou druhou polovinu letních prázdnin, mějte se krásně a něco pro to dělejte, jak říkává  Martina Kociánová na rádiu dvojka.

    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 21:36

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.