Kalendář

Květen 2016
Po Út St Čt So Ne
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 06Kvě

    ve 21:30 hodin letního času, na 16°42´ Býka

    Tomuto stupni Býka přísluší sabiánský symbol „Symbolická bitva mezi „meči“ a „pochodněmi“, s podrobnějším vysvětlením „Odmítnutím závislosti na minulosti se hledající stává válečníkem, znovu bojujícím ve věčné „Velké Válce“.
    Klíčové heslo: POLARIZACE HODNOT

    V Mayském orákulu je dnešním symbolem EB – roh hojnosti, kalich, sklizeň, svobodná vůle a moudrost.

    Dnešním novoluním v Býku otevíráme vstup do dalšího lunárního cyklu, završeného 5. června červnovým novem v Blížencích. Zemské znamení Býka je dnes ve velice silné převaze oproti všem ostatním znaemním. K němu se druží ještě i další dvě zemská znamení, Panna s Jupiterem a Kozoroh s Plutem.

    Všichni společně dohromady tvoří takzvaný velký trojúhelník, trigon v zemském živlu. Pro nás to představuje příležitost více vnímat a reagovat svými smysly, tělesnými reakcemi na situace, do nichž nás život uvede.

    Konstelace by to byla téměř idylická, nebýt Saturna, o němž zde byla minule zmínka. Saturn je pánem karmy, strážcem času, pořádku a zákona. Původně býval Saturn trestajícím Bohem, dnes je vnímán jako dominantní  autorita, kterou jsme v sobě v průběhu svého života, hlavně však v raném dětství vybudovali, přestože v dnešním světě už se nám drolí pod rukama jako stará omítka.

    Dříve bývaly autority respektovány, často se o to dokonce zasloužily svým osobním příkladem, jako třeba přísný, nicméně laskavý a spravedlivý učitel. Nebylo však příliš prostoru pro druhou část sloganu – být respektován. Dnes je situace o poznání jiná, někdy až ke škodě nových generací, viz, kam až může vést liberální výchova:
    http://zpravy.idnes.cz/ze-svedu-vyrusta-narod-spratku-d3e-/zahranicni.aspx?c=A131102_143031_zahranicni_dam

    Saturn je nejen autoritativní rodič, někde dokonce prarodič, který určuje a učí hranicím, ale později v životě i šéf v zaměstnání, přísný zákonodárce nebo policajt, revizor v MHD, apod.

    Právě letos je Saturn pod obrovským tlakem k tomu, aby změnil svůj náhled na život, ustoupil ze své rigidity a lpění na principech a zásadách. Zásadovost je jen projevem jeho strnulosti a snahy zachytit a uchovat neuchopitelné a mizející, ztracené a zaniklé světy minulosti (nic proti historii jako takové).

    Od března do konce května vede na kosmickém jevišti Saturn dialog s Jupiterem, jenž je jeho pravým opakem – rozevlátý klaun, velkorysý a optimistický, třímající v ruce pestrý kaleidoskop budoucnosti. Vážný mudrc Saturn, který ví o nekonečném bytí své, hledí na Jupitera shovívavě.

    Podívejte se  na to, která z těchto dvou postav je vám bližší, kterou vám rodiče ukazovali jako příklad do života a která pro vás byla spíš odstrašujícím, i když vnucovaným vzorem. Minulé generace byly vychovávány se Saturnem vždy přítomným a záleží na tom, jestli jste ho přijali do života jako trestajícího kritika nebo jako shovívavého a zkušeného průvodce životem. V tomto směru je výběr na naší, vaší svobodné vědomé vůli. 

    Příště se sejdeme za úplňku 21. května, v den, kdy Lilith opustí Váhy a vstoupí do Štíra. O tom více za 15 dnů.

    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 20:37

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.